Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Un ansamblu de case „green friendly” situat în Gilău, este lăudat de arhitectul șef al Clujului!

sursă foto: Claudiu Salanță

articol publicat în octombrie 12, 2021

Claudiu Salanță, arhitectul șef al Clujului a lăudat un ansamblu de case „green friendly” situat în Gilău.

„Verde pentru comunitate – de la plan la realitate. În urma cu ceva timp povesteam despre cum urbanismul și dialogul tehnic între administrație și investitori poate să conducă la o locuire de calitate în rural.

Exemplul prezentat era a unui ansamblu de case situat în comuna Gilău, județul Cluj. Între timp s-a realizat și cred că spațiul verde comun (de 2.300 mp) destinat activităților comune ale rezidenților este exact ceea ce trebuie. Adică un spațiu unde se poate coagula o comunitate (un spațiu pentru dialog, pentru relaxare și joacă). Un loc pentru oameni!

Urbanismul trebuie să urmărească și latura socială a locuirii și asta implică crearea spațiilor comune necesare unor activități de grup. De ce să se joace fiecare copil în curtea sa când pot să se joace împreună, în siguranță, într-un spațiu mult mai generos? Când ne gândim la locuire trebuie să ne gândim și la comunitatea oamenilor care vor locui acolo. Așa Da!

Felicitări colegilor arhitecți și investitorilor! Se poate și bine! Autori: arhiect Adrian Turcu și arhitect Razvan Manciu a comentat și lăudat proiectul, Claudiu Salanță.

sursă foto: Claudiu Salanță
sursă foto: Claudiu Salanță

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *