Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

VIDEO extraordinar cu boncănitul cerbilor în pădurile Parcului Natural Apuseni

articol publicat în octombrie 13, 2021

Regia Nationala a Padurilor – Romsilva a publicat recent un VIDEO extraordinar cu boncănitul cerbilor în pădurile Parcului Natural Apuseni.

„Imagini extraordinare cu boncănitul cerbilor în pădurile Parcului Natural Apuseni, într-o filmare realizată cu ajutorul camerelor de monitorizare a faunei instalate de specialiștii Romsilva din cadrul administrației Parcului Natural Apuseni.

Perioada de împerechere a cerbilor, numită boncănitul cerbilor, are loc în a doua parte a lunii septembrie, până în prima jumătate a lunii octombrie, în funcție de climă și altitudine.

În timpul boncănitului, cerbii se luptă pentru supremația asupra cârdurilor de ciute, folosindu-și coarnele dezvoltate din primăvară până în toamnă. Cerbii își anunță prezența în timpul boncănitului prin mugete puternice prin care încearcă să-și intimideze adversarii, intensitatea mugetelor fiind și un indiciu al poziției masculului în ierarhie.

Parcul Natural Apuseni asigură faunei bogate toate condițiile unui habitat sănătos, de hrană, liniște și adăpost.

Parcul Natural Apuseni, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, are o suprafață de 76.064 de hectare, în zona Munților Apuseni, pe teritoriul județelor Cluj , Bihor și Alba, din acestea 50.793 fiind păduri” prezintă videoclipul cei de la Regia Nationala a Padurilor – Romsilva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *