Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Consilierii USR Beiuș, Briscan și Popa, vor educație ca în Finlanda sau Elveția: Susțin creșterea cuantumului burselor elevilor din Beiuș

articol publicat în octombrie 15, 2021

Consilierii USR Beiuș, Briscan și Popa, vor educație ca în Finlanda sau Elveția: Susțin creșterea cuantumului burselor elevilor din Beiuș.

„Una dintre prioritățile mele, cât și ale colegului meu, Emil Popa, este educația. Educația de înaltă calitate. Pentru a o menține, dar și pentru a avea performanță și interes față de școală, propunem un proiect de hotărâre prin care cei merituoși să fie răsplătiți, încurajați și stimulați să învețe, să studieze, să prindă drag de carte.

Pentru că cea mai bună și mai sigură investiție este în educație, pentru dezvoltarea unei comunități, a unei nații, și au demonstrat-o deja țări precum Finlanda, Elveția sau Danemarca unde se acordă o extrem de mare atenție învățământului, am considerat că una dintre prioritățile Beiușului pe termen mediu și lung trebuie să fie școala de calitate. În acest sens, am depus azi la Primărie un „Proiect de hotărâre privind aprobarea majorării cuantumului lunar al burselor de performanță, de merit, de studiu și de ajutor social pentru elevii din învățământul preuniversitar de stat, cu frecvență, care se acordă în anul școlar 2021 – 2022 în școlile din Beiuș.”

Concret, ne dorim susținerea financiară a elevilor buni la învățătură, a celor cu nevoi sociale și a celor care fac performanță, onorându-ne la concursurile și olimpiadele naționale sau internaționale. Credem că aceștia merită și trebuie răsplătiți alături de îndrumătorii lor, astfel:

  • bursa de studiu să fie de 200 lei
  • bursa de merit și socială să fie 400 lei
  • bursa pentru performanță să fie de 2.000 lei
  • profesorul îndrumător al elevilor care primesc bursa de performanță în urma participării la olimpiadele naționale sau internaționale să fie premiați cu 500 lei pentru fiecare elev care a făcut performanță.

Totodată prin aceste măsuri avem în vedere și următoarele aspecte:

  1. Dorința de a reda învățământului beiușean prestigiul de altădată prin creșterea calității actului educațional, creșterea performanței elevilor și nevoia de dezvoltarea personală.
  2. Munca oamenilor trebuie răsplătită, cu atât mai mult a elevilor și profesorilor performanți.
  3. Pentru creșterea interesului față de performanță, față de educație de calitate, față de provocările din competițiile locale, naționale sau chiar internaționale.
  4. Din dorința de a pune pe harta celor mai bune și prestigioase școli din țară a instituțiilor de învățământ din Beiuș.
  5. Pentru o mai bună motivare a elevilor și a dascălilor în ceea ce privește învățarea, respectiv predarea disciplinelor de învățământ.
  6. Nevoia de a atrage un număr cât mai mare de elevi în școlile beiușene prin calitatea învățământului oferit.

Le dorim mult succes elevilor, răbdare și înțelepciune dascălilor și multă inspirație și putere de muncă celor din conducerea unităților de învățământ!” au anunțat cei doi consilieri locali.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *