Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

(VIDEO) Doi lupi au fost filmați într-o pădure din Parcul Natural Apuseni

articol publicat în octombrie 15, 2021

Doi lupi au fost filmați într-o pădure din Parcul Natural Apuseni, au anunțat astăzi angajații Regiei Națională a Pădurilor – ROMSILVA.

„Imagini foarte frumoase cu doi lupi într-o pădure din Parcul Natural Apuseni într-o filmare realizată de o cameră de monitorizare a faunei amplasată în pădure de specialiștii Romsilva din cadrul administrației Parcului Natural Apuseni.

România are una dintre cele mai mari populații de lup din întreaga Uniune Europeană.

Lupii trăiesc în haită, care au în componență perechea conducătoare, formată din masculul și femela alfa, precum și puii lor de până la 3 ani. Câteodată pot aparea și alți lupi în haită, rude ale celor alfa. În fiecare haită există o ordine respectată, limbajul corpului exprimând poziția lupului în haită.

Lupii parcurg zeci de kilometri pe zi în căutarea prăzii și când atacă, pot alerga cu aproape 60 de kilometri pe oră. Au simțuri foarte dezvoltate, un miros deosebit de fin, auzul și văzul foarte dezvoltate, permițându-I să vâneze ziua și noaptea. Atacă în haită și dirijează prada în locuri în care aceasta își pierde mobilitatea, de exemplu râuri, unde este ucisă.

Pădurile din Parcul Natural Apuseni asigură faunei toate condițiile de hrană, adăpost și liniște necesare unui habitat sănătos” arată cei de la Parcul Natural Apuseni în descrierea videoclipului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *