Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

(VIDEO) Mai mulți urși se bălăcesc într-o baltă în Parcul Natural Apuseni

articol publicat în octombrie 17, 2021

Apuseni Info vă prezintă un colaj video de excepție, prezentat de cei de la ROMSILVA cu mai mulți urși care se bălăcesc într-o baltă în Parcul Natural Apuseni.

Parcul Natural Apuseni, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, are o suprafață de 76.064 de hectare, în zona Munților Apuseni, pe teritoriul județelor Cluj , Bihor și Alba, din acestea 50.793 fiind păduri.

Ursul brun (Ursus arctos) este un animal deosebit de puternic, aparținând familiei Urside. Are un corp de până la 2,5 m lungime, o înălțime la greabăn de până spre 1,5 m și o greutate maximă de 600 kg.

Ursul brun poate trăi până la 30 de ani în natură și până la 50 de ani în captivitate. Ursul brun are o blană deasă, mult apreciată, cu două rânduri de peri, spicul și puful. Deși culoarea de bază este cea brun-cafenie, variațiile sunt deosebit de mari, de la urși roșcați la cei aproape negri. Unele exemplare prezintă pete albe la baza gâtului, formând uneori un adevărat guler, asemănător cu cel al ursului gulerat de Himalaya.

Cea mai numeroasă populație de urşi bruni este atestată în România: 6.000-6.300 de urși bruni, conform datelor din 2014.

sursă video: Regia Nationala a Padurilor – ROMSILVA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *