Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

(OPINIE) Mihai Curteanu: România, o navă în derivă

articol publicat în octombrie 18, 2021

România a ajuns astăzi o navă aflată în derivă, unde al ei căpitan își demonstrează incapacitatea de a naviga în perioade tulburi spre zări mai prietenoase.

Țara trece astăzi prin cele mai grele momente din istoria ei post decembristă când cu pași timizi pășeam spre un alt sitem, acel sistem mult visat sistemul democratic.

Odată cu sistemul democratic a apărut și mitul lucrului bine făcut venit de peste mări și țări, unde totul se face ca la carte.

Astfel în 2014 sub deviza lucrului bine făcut România a ales un președinte care intra în tiparul rigorilor impuse de către români în persoana lui Klaus Werner Iohanis, care era obligatoriu să fie bun doar e neamț, nu? Doar că, acest mit era larg uzitat până și la talcioc când precupeții doreau să cumpere o bormașină iar vânzătorul plusa peste descria cu datele tehnice, e fabricată în Germania moment în care tranzacția era ca și realizată.

Ei bine după două mandate, același președinte neamț, ne spune într-o conferință de presă cu o mimică aperent tristă ( tristă doar în mintea noastră a naivilor, era de fapt mimica dezinteresului total) că avem un stat care a eșuat, adică el a eșuat, el cel care ne promitea o țară a lucrului bine făcut, el cel care ne-a făcut pentru o clipă să ne visăm și noi nemți să credem că putem și noi ajunge la un alt nivel al bunăstării sătui fiind de sărăcie.

Avem astăzi o țară în care se moare pe capete, o tară în care ard pacienții în spitale, o țară în care lipsesc medicamentele din spitale, o țară în care câteva milioane de oameni se pregătesc să înfrunte sărăcia datorită scumpirilor, o țară în câte multe gospodării încă au ,,buda,, în fundul curții, avem o țară unde politicul în dorința malefică de a securiza un viitor pentru ei lasă țara în haos, în derivă la mila hazardului fără a avea nici cel mai mic sentiment față de cei din linia întâi.

Există totuși un dram de speranță?

Probabil, aceea luminiță de la capătul tunelului care s-a transformat încet dar sigur într-o eternă himeră.
Vom trece și peste asta, cu greu dar vom trece și poate am învățat ceva din această experiență dură, traumatizantă, poate am învățat să avem grijă, să nu ne mai încredem în cei care în momentele grele ne-au abandonat pentru propriile lor interese.

Mă întreb, oare conduce cineva astăzi țara sau a rămas doar Arafat la timonă, acest ,,felcer,, aburit de mirajul puterii absolute.

Apropo, era să uit bormașina era defectă.

1 thought on “(OPINIE) Mihai Curteanu: România, o navă în derivă

  1. cu articole de astea ”filozofice” mărești prăpastia spre optimsm. S-au înmulțit scriitorii fanaști. De unde naiba vă luați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *