Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Proiect în Parcul Natural Apuseni de atragere a tinerilor pentru protejarea mediului natural

articol publicat în octombrie 18, 2021

Elevii bihoreni sunt cei mai implicaţi în activităţile de pe teritoriul ariei protejate Parcul Natural Apuseni, derulate pentru a pune în valoare mediul lor natural şi rezervaţiile din comunităţile în care trăiesc, a declarat luni, pentru AGERPRES, directorul Administraţiei Parcului Natural Apuseni, Alin Moş.

„Tinerii trebuie atraşi din ce în ce mai mult spre ceea ce, de fapt, este interesul lor, spre viitorul lor în această zonă. Le-am oferit informaţiile care să-i ajute să înţeleagă şi să aprecieze mediul în care trăiesc, dar şi ocazia să fie mai implicaţi pe viitor. La capitolul implicare, pot să spun că până acum nu avem ce să le reproşăm, tinerii au fost cei mai implicaţi în ultimii ani, în toate activităţile pe teritoriul Parcului. Şi nu doar că sunt implicaţi, ci în momentul de faţă există din partea lor mai multă cerere de a face ceva decât este capacitatea noastră administrativă şi a altor instituţii de a face la nivelul la care copiii cer. Adică nu sunt resurse, pe cât am avea nevoie. De aceea noi suntem în căutare continuă de resurse de toate felurile, şi financiare, şi materiale, şi umane.

Prin acest proiect se elaborează o serie întreagă de studii despre biodiversitate, specii, habitate, dar şi cu privire la presiunile, ameninţările acestora şi activităţile umane în zona parcului. În finalul acestor studii, vor fi elaborate un plan de management, strategie de vizitare, strategie de comunicare, un nou regulament, noi seturi de măsuri de protecţie şi conservare pentru specii şi habitate. Iar ceea ce este mai important, toate comunităţile din zona parcului şi toţi factorii interesaţi vor fi informaţi privind tot ce s-a realizat în cadrul proiectului şi toate documentele ce vor fi adoptate. Planul de management şi regulamentul vor parcurge etape de consultare publică şi dezbateri, pentru ca toţi cei implicaţi să aibă ocazia de a-şi spune punctele de vedere”, a declarat Alin Moş.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *