Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Vreme bună în Munții Apuseni în această săptămână: Se încălzește și va ploua puțin!

articol publicat în octombrie 18, 2021

Vreme bună în Munții Apuseni în această săptămână: Se încălzește și va ploua puțin.

Prognoza meteo săptămâna 18 – 25 octombrie: Valorile termice vor fi uşor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, în cea mai mare parte a ţării, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în nord-est. Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în cele montane. Vreme mai caldă ca normalul perioadei, până pe 15 noiembrie.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), luni, 18 octombrie, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în cursul zilei în Munții Apuseni unde izolat şi trecător vor fi ploi slabe sau burniţă. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime, în creştere uşoară faţă de ziua anterioară, se vor încadra în general între 12 şi 18 grade, iar cele minime se vor situa între 1 şi 10 grade, uşor mai scăzute în depresiuni, unde vor fi condiţii de brumă.

„Scăpăm de ciclonul mediteraneean care a adus ploi puternice în România, dar şi temperaturi neobişnuit de scăzute. De luni, 18 octombrie, norii se mai risipesc, iar vremea începe să se încălzească uşor.

Începând de la jumătatea săptămânii, vremea va intra într-un proces de încălzire, iar temperaturile vor fi simţitor mai ridicate în toată ţara.

De luni, vom observa o tendinţă de încălzire uşoară, treptată, la scara întregii ţări. De miercuri până sâmbătă, vom vorbi de o ameliorare semnificativă a vremii, cu un aspect mult mai agreabil, comparativ cu săptămână pe care o am încheiat-o”, a declarat, într-o intervenţie la Realitatea PLUS, meteorologul Viorica Dima. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *