Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Modernizarea DJ707 Vața de Jos – județul Arad și DJ762 Baia de Criș – județul Alba așteaptă finanțarea din „Anghel Saligny”

articol publicat în octombrie 20, 2021

Consiliul Județean Hunedoara a aprobat astăzi în unanimitate cererile de finanțare pentru obținerea de fonduri nerambursabile prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, necesare modernizării și reabilitării a peste 170 de kilometri de drumuri județene. Este vorba despre proiecte în valoare de aproape 480 de milioane de lei care vizează mai multe sectoare de drumuri județene.

Dintre drumurile județene înscrise la finanțare din Țara Zarandului:

  • Modernizare DJ 707: lim. jud. Arad – Căzănești – Vața de Jos, km 22+700 – 35+700;
  • Modernizare DJ 762: Baia de Criș – Bulzești de Sus – lim. jud. Alba, km. 22+253-40+600;
  • Modernizare DJ 706B: Luncoiu de Jos – Stejărel – Luncșoara – Dumești – Sârbi (DJ 706), km 3+800 – 5+827.

„Le mulțumesc consilierilor județeni care și-au dat votul pentru aceste proiecte de investiții care au ca scop dezvoltarea infrastructurii rutiere, atât în zonele turistice, cât și în cele intens circulate de hunedoreni. De asemenea, le mulțumesc colegilor din cadrul aparatului de specialitate pentru efortul depus în realizarea documentațiilor necesare implementării acestor proiecte.

Fondurile nerambursabile sunt motorul dezvoltării județului Hunedoara!” a anunțat președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor.

Programul național „Anghel Saligny” presupune investiții de 50 de miliarde de lei în comunitățile locale, pentru realizarea de drumuri, canalizări și infrastructură de gaze.

Potrivit proiectului de ordonanță de urgență, prin programul de investiții Anghel Saligny ar urma să fie realizate investiții în:

  • alimentări cu apă și stații de tratare a apei
  • canalizare și stații de epurare a apei
  • drumuri
  • poduri, podețe, pasaje și punți pietonale
  • sisteme de distribuție a gazelor naturale și racordarea la sistemul de transport.

În total, vor fi alocate de la bugetul de stat fonduri în valoare de 50 de miliarde de lei pentru perioada 2021 – 2028. Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației este cel care urmează să distribuie aceste fonduri către unitățile administrativ teritoriale: primării și consilii județene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *