Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

(VIDEO) Ședințele Consiliului Local Beiuș, adevărate gale de K1 politic: Vineri, episodul Popa-Iftimovici!

articol publicat în octombrie 26, 2021

În această săptămână, consilierul social democrat din Beiuș, Sergiu Nicolae Iftimovici, a semnalat pe o rețea de socializare, modalitatea în care sunt organizate ședințele legislativului local – dacă în vară erau organizate online, vineri, în plină pandemie, ședința s-a convocat și fizic.

Sergiu Nicolae Iftimovici: În plină vară, având diferiți colegi plecați prin concedii, domnul primar avea nevoie de toate cele 9 voturi, ca altfel nu ieșeau lucrurile așa cum își plănuise dansul și cum sa facă altfel toate acestea, decât prin ședința ONLINE

„Primăria Beiuș și propriile reguli. SINGURUL UAT din ȚARĂ (!) care în timpul verii a făcut ședințele Consiliului Local ONLINE a fost PRIMARIA MUNICIPIULUI BEIUS. Da, exact: toată vara, fără COVID19, fără incidența, fără trăirile din ziua de azi, am făcut TOATE ședințele pe platforma ONLINE. Acum, pe timp de pandemie, cu o INCIDENȚA DE PESTE 8 la mie, cu diferitele cazuri zonale care ne-au cutremurat, cu toate necunoscutele, primarul municipiului nostru hotărăște sa facem ședința FIZIC.

Credeți că lucrurile sunt întâmplătoare? Nu, nicidecum. Un singur motiv, vă spun eu, restul se vor deduce singure pe parcurs: în plină vară, având diferiți colegi plecați prin concedii, domnul primar avea nevoie de toate cele 9 voturi, ca altfel nu ieșeau lucrurile așa cum își plănuise dansul și cum sa facă altfel toate acestea, decât prin ședința ONLINE. Acum, având in vedere cele enumerate mai sus, probabil vrea sa ne vedem cu toții fizic, poate sa discutam despre ultima ședință unde NU AM AVUT DREPTUL SĂ VORBIM (din nou)!

Stați liniștiți, stimați colegi, scopul e altul, îl veți vedea vineri. Toate la timpul lor…Să nu uit: pe lângă faptul că PSD Beiuș a votat tot ceea ce înseamnă DEZVOLTAREA BEIUȘULUI, noi ne vom prezenta raportul anual de activitate, pe care îl cere statutul. Poate vă inspirăm cu ceva și pe anul viitor” a scris înainte de ședință, pe o rețea de socializare, Sergiu Nicolae Iftimovici.

Gabriel Popa: Conform legii, votul secret pentru o persoană nu se poate face decât fizic iar dacă după un an de mandat nu știți acest lucru, domnule consilier

Ce i-a răspuns primarul Gabriel Popa, consilierului local PSD Beiuș, la începutul ședinței: „Înainte de a începe ședința de Consiliul Local efectiv, aș vrea să lămuresc niște lucruri, aș vrea ca beiușenii să fie informați corect și de aceea vreau să vă prezint situația de fapt a acestei ședințe și a celorlalte ședințe petrecute de-a lungul acestui an.

În mediul online, zilele acestea, domnul consilier Iftimovici a ieșit cu un text prin care spune că primarul face ce vrea, sau consiliul local, sau primăria face ce vrea, face ședințe când dorește, online, fizic.

Vreau să știți, stimați beiușeni, atât eu cât și aparatul primăriei municipiului Beiuș acționează conform legii, ședințele se fac conform legii iar ca să știți, toate ședințele care au fost făcut fizic au avut pe ordinea de zi alegerea de persoane. Au fost nominalizați oameni în comisii, în diferite comisii ale școlilor și așa mai departe, în care a fost necesar votul secret pentru persoane. Conform legii, votul secret pentru o persoană nu se poate face decât fizic iar dacă după un an de mandat nu știți acest lucru, domnule consilier, înseamnă că ori este o neînțelegere a legii sau dacă cumva este o rea credință ar trebui să vă fie rușine, pentru că dezinformați cetățenii orașului Beiuș așa cum o mai faceți și în alte publicații care nu sunt adevărate, referitor la investiții, referitor la diferite proiecte.

Vreau să vă spun și trebuie să vă repet acest lucru, atât eu cât și consilieri PNL am fost mandatați de majoritatea beiușenilor, în acest sens ne dă autoritatea de a face așa cum credem noi, să guvernăm cum știm noi știm, pentru a face lucruri bune.

Da, se fac investiții, se modernizează, se lucrează, se depun proiecte. Probabil pentru opoziție este puțin îngrijorător. Dar haideți să facem o poziție corectă, o poziție fără minciuni, o opoziție constructivă. Sunt de acord cu criticile dar haideți cu critici constructive, nu veniți să băgați bețe în roate și după aceea vezi doamne că nu s-a făcut nimic în Beiuș. Hai să fim serioși, se vor face lucruri, cu sau fără sprijinul dumneavoastră, a celor patru, dar uitându-mă la cetățeni și uitându-vă dumneavoastră la cetățeni, să nu mai mințiți și să nu mai spuneți lucruri neadevărate iar aici dl. secretar poate să confirme că ședințele fizice au fost e vot de persoană. Online vor fi toate cele care nu necesită votul de persoană”.

Alexandru Degău și Stela Babău au intervenit în discuție

Ulterior, consilierul independent Alexandru Degău și liderul PSD Beiuș, Stela Babău l-au contrat pe primarul din Beiuș pentru cele declarate la începutul ședinței.

Apuseni Info vă invită să urmăriți video prologul ședinței:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *