Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Deputat PNL Bihor, din filiala lui Bolojan: Ciucă să renunţe la mandatul de premier! Să refacem coaliția cu USR

articol publicat în octombrie 25, 2021

Deputatul Ioan Cupşa, unul dintre liderii organizaţiei conduse de Ilie Bolojan, susţine că Nicolae Ciucă ar trebui să renunţe la mandatul de premier desemnat, din moment ce a fost însărcinat să formeze un Guvern minoritar cu sprijinul PSD și că refacerea coaliției cu USR este necesară.

„Fără PSD?! Da, domnule Florin Cîțu, Guvern PNL fără PSD!

Nu credeam că voi avea atât de curând o poziție similară cu dl. premier demis, președintele PNL pe care nu l-am susținut, dar lucrurile se întâmplă!

USL (1 + ½) nu lipsește nimănui, în nici un caz nouă liberalilor. Nu lipsește nimănui, nu putem lipsi de orice speranță românii (,,toți sunt la fel”, ,,nimic nu se schimbă, „ce mi-e dreapta ce mi-e stânga”, ,,PSD=PNL”, ,, n-ai ce să alegi”…), nu putem nega practic diferența dintre PNL și PSD deoarece suntem partide diferite (istorie, ideologie, relații și poziționare internațională, oameni…identitate!) și așa trebuie să rămânem, competiția politică este necesară, posibilitatea de a alege este o nevoie a cetățeanului, responsabilitatea politică care presupune și înlocuirea partidului care nu performează trebuie să fie reală, doar din competiție politică se poate naște mai-binele, altfel …doar băltire și lipsa de speranță.

PSD nu este PNL, PNL este profund diferit de PSD și așa trebuie să rămână în mintea românilor!

Desigur, eu cred în superioritatea PNL pentru că cred în moștenirea noastră și în valorile liberale și creștine, cred în soluțiile pe care identitatea noastră le impune, cred în om și demnitatea lui, cred că suntem persoane și nu simpli indivizi, cred în statul de drept(cel fundamentat pe LEGE, LEGE care are drept scop final, scop ultim protejarea drepturilor și libertăților noastre fundamentale care definesc demnitatea noastră), statul având o dimensiune minimală și necesară, iar intervenția sa să fie limitată la și de nevoia de a proteja ,,binele-comun”, adică binele fiecăruia dintre noi așa cum este el circumscris de binele fiecăruia dintre cei de lângă noi… Cred în ,,N”-ul din acronim, cred că identitatea de român trebuie protejată, cred în ,,prin noi înșine” – care reprezintă o declarație de demnitate(Da! Noi, românii, noi înșine.), care reprezintă o afirmație a încrederii și speranței în mai bine (Da! Se poate, prin noi înșine.) și arată și care este calea, care este mijlocul(Cum? Simplu, prin noi înșine.)

Și nu cred că PSD (așa cum îi este moștenirea, istoria sa…) are prea multe în comun cu aceste lucruri, nu a fost și nu cred că este soluția pentru noi, românii. Dar reprezintă concurența utilă (care responsabilizează prin simpla sa existență), reprezintă punctul de reper de pe cealaltă parte a eșichierului politic, reprezintă alternativa, poate reprezenta și șansa schimbării (E reală sau nu!? Asta este o altă întrebare…)

PSD + PNL înseamnă mizerie pentru români, înseamnă să-i lipsim pe români și de speranța că ,,mai-binele” se poate întâmpla, înseamnă un compromis din care cu toții pierdem. Nu, unui Guvern PNL + PSD!

Indiferent că guvernul PNL este doar votat și sprijinit în Parlament de către un PSD care nu va avea miniștri, dar un PSD care va controla tot ce se întâmplă în viitoarea guvernare!

Concluzia este una evidentă, trebuie să refacem Coaliția de guvernare, PNL-USR-UDMR!

Drept consecință, mandatul domnului Ciucă fiind acela de a forma un Guvern minoritar cu sprijinul PSD, premierul desemnat trebuie să renunțe la mandat și dl. președinte Klaus Iohannis trebuie să desemneze un alt candidat pentru a ocupa funcția de premier! Bineînțeles, altul decât Florin Cîțu, pentru a da o șansă Coaliției” a anunțat Cupșa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *