Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Primăria din Bulzeștii de Sus a depus spre finanțare două proiecte noi: Asfaltarea drumurilor spre Rusești și Stănculești

articol publicat în octombrie 25, 2021

Primăria din Bulzeștii de Sus a depus spre finanțare două proiecte noi: Asfaltarea drumurilor spre Rusești și Stănculești, după ce în ultimii ani, primarul Mirel Șuba a reușit să scrie proiecte pentru asfaltarea mai multor drumuri comunale, a obținut finanțare iar ulterior le-a și dus la finalizare.

Cele două proiecte sunt:

  • Modernizare DC5A: DJ762 – Stănculești, km 0+000 – km 1+800, comuna Bulzeștii de Sus, Hunedoara
  • Modernizare DC5E: DJ762 (km 22+400) – Rusești, km 0+000 – km 2+000, comuna Bulzeștii de Sus, Hunedoara

Finanțarea (fonduri nerambursabile) a fost depusă prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Programul național „Anghel Saligny” presupune investiții de 50 de miliarde de lei în comunitățile locale, pentru realizarea de drumuri, canalizări și infrastructură de gaze.

În trecut, Șuba a mai reușit finalizarea:

  • modernizarea drumului comunal din satul Giurgeşti, o zonă turistică superbă, un drum care urcă spre Găina. Drumul realizat are o lungime de aproximativ 4 km și paralel cu drumul trece și o vale incredibil de frumoasă. Proiectul a fost în valoare de 4.383.448,56 lei și a fost finanțat prin PNDL 2.
  • moder­nizarea lui DC6, pe traseul: Bulzeştii de Jos – Grohot-Tomnatec, un drum care urcă într-un sat uitat în timp dar senzațional primăvara, vara și toamna, mirosul cireșelor care apoi ajung în cazanele de țuică sau frumusețea dolinelor (formă de relief rezultată din dizolvarea rocilor solubile de la suprafață, aici vordim de calcar) amintind de vremurile de odinioară, când aceste meleaguri erau populate de sute de moți. Proiectul a fost în valoare de 4.547.749,86 lei și a fost finanțat prin PNDL 2.
  • drumul din Bulzeștii de Sus spre Păuliș, care urcă spre Bulz, de jos de lângă primărie. Drumul este spectaculos și ajunge la peste 800 de metri chiar la poalele Bulzului. Proiectul a fost în valoare de 1.708.691,24 lei și a fost finanțat prin PNDL 1.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *