Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Terenurile pe care se vor construi parcurile industriale din Aleșd, Beiuș și Ștei, urmează să fie transferate la Consiliul Județean Bihor

articol publicat în octombrie 26, 2021

Terenurile pe care se vor construi parcurile industriale din Aleșd, Beiuș și Ștei, urmează să fie transferate la Consiliul Județean Bihor, a anunțat astăzi într-o conferință de presă, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Mircea Mălan, alături de Ilie Bolojan.

„În ceea ce privește rețeaua de parcuri industriale, pe care județul Bihor și-a propus să o realizeze în parteneriat cu orașele Aleșd, Beiuș Ștei și Marghita, pe ordinea de zi a ședinței de astăzi, vor fi două materiale prin care solicităm primăriei Aleșd și primăriei Beiuș să facă de demersurile necesare pentru a transfera terenul pe care parcurile industriale din aceste orașe urmează a fi amenajate, în proprietatea Consiliului Județean.

Practic la Aleșd e o suprafață de 8,5 hectare pe partea stângă înainte de intrarea în orașul Aleșd, dinspre Oradea și în Beiuș sunt 17,5 hectare tot așa în partea stângă, înainte de a intra în Beiuș, dinspre Oradea. Evident că vom realiza aceste parcuri în parteneriat cu orașele respective și vom depune cerere de finanțare pentru ca toate lucrările să fie făcută din bani europeni.

Teren – Parc industrial Aleșd
Teren – Parc industrial Beiuș

În urma discuțiilor pe care le am avut cu cei de la ADR Nord-Vest se definitivează acum ghidurile de finanțare astfel încât vor fi puse la dispoziția celor care se vor loca în aceste parcuri industriale și granturi în valori consistente astfel încât credem că aceste parcuri vor avea societăți care vor dori să desfășoare activitatea acolo cât mai curând.

Vrem în esență să oferim posibilitatea bihorenilor care locuiesc în aceste zone ale județului, să aibă un loc de muncă aproape de ei, să contribuim în felul acesta la dezvoltarea economică a zonelor respective și să avem o dezvoltare integrată și unitară a tuturor părților județului Bihor” a anunțat vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Mircea Mălan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *