Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

(VIDEO) O dată-n viaţă vezi așa ceva: Un urs se scarpină de un copac!

articol publicat în octombrie 29, 2021

Un urs a fost filmat cum se scarpină de un copac, într-o pădure din Parcul Național Piatra Craiului, imaginile amuzante fiind realizate de o cameră de monitorizare a faunei amplasată de specialiștii Romsilva din cadrul administrației parcului.

„Scărpinatul de coaja arborilor, chiar dacă este amuzant pentru noi, are un dublu rol pentru urși, scapă de paraziți și, în același timp, își marchează teritoriul, ceilați urși simțind imediat mirosul lăsat pe arbori” explică filmul, cei de la ROMSILVA.

Pădurile din România adăpostesc una dintre cele mai mari populații de urs din Uniunea Europeană 🇪🇺, la noi în țară urșii având habitatul în zona munților Carpați.

Urșii simțul olfactiv foarte dezvoltat, cu mii de receptori ai mirosului în zona foselor nazale și un centru al mirosului din creier de cinci ori mai dezvoltat decât cel al omului.

Urșii fac deplasări lungi, folosind toate simțurile pentru a detecta hrana. Urșii sunt animale omnivore, hrana lor fiind vegetală, dar și de origine animală, de la pești, cervide, mamifere mici, până la păsări sau ouă de păsări și insecte.

sursă video: Regia Nationala a Padurilor – ROMSILVA – realizat la sfârșitul lunii septembrie 2021

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *