Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

(FOTO) Culturi de fag și molid în pepiniera silvică Poiana Florilor a Ocolului Silvic Aleșd din cadrul Direcției Silvice Bihor

sursă foto: Regia Nationala a Padurilor - Romsilva

articol publicat în octombrie 30, 2021

Regia Nationala a Padurilor – Romsilva a prezentat vineri o galerie foto cu culturile de fag și molid din pepiniera silvică Poiana Florilor a Ocolului Silvic Aleșd din cadrul Direcției Silvice Bihor.

„Culturi de fag și molid în pepiniera silvică Poiana Florilor a Ocolului Silvic Aleșd din cadrul Direcției Silvice Bihor, puieții forestieri produși în pepiniera silvică urmând a fi plantați în campaniile de împăduriri viitoare” au prezentat cultura cei de la Romsilva.

Regia Națională a Pădurilor Romsilva produce anual, în cele 7 pepiniere centrale și 580 de pepiniere silvice ale ocoalelor silvice, circa 46 de milioane de puieți forestieri, din 60 de specii, și peste 1,2 milioane de puieți ornamentali, din peste 250 de specii.

Cea mai mare parte a puieților forestieri produși în pepinierele Romsilva sunt folosiți în campaniile de împăduriri.

În ultimii cinci ani, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a regenerat 75.401 hectare fond forestier de stat, 48.163 hectare prin regenerări naturale și 27.238 hectare prin lucrări de împăduriri, fiind plantați în acest interval 151,66 milioane puieți forestieri, cu o investiție totală de 665,6 milioane de lei.

sursă foto: Regia Nationala a Padurilor – Romsilva
sursă foto: Regia Nationala a Padurilor – Romsilva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *