Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Primăria din Meteş a depus un proiect pentru asfaltarea a 8,5 kilometri de drumuri comunale şi vicinale

Primăria din Meteş a depus un proiect pentru asfaltarea a 8,5 kilometri de drumuri comunale şi vicinale, a anunțat de curând primarul Daniel Sânzâiană.

Proiectul este în valoare de 148 miliarde de lei vechi și are ca obiect asfaltarea a 8,5 kilometri de drumuri comunale şi vicinale din satele Presaca Ampoiului, Poiana Ampoiului, Lunca Ampoiţei, Văleni, Meteş, Ampoiţa şi Tăuţi. În acelaşi proiect este inclusă şi amenajarea unui pod în satul Ampoiţa. În acelaşi timp, s-au obţinut de la Guvernul României peste 10 miliarde lei vechi în vederea construirii unui pod de 20 de metri în localitatea Tăuţi, peste râul Ampoi.

„Suntem conştienţi de faptul că, pentru a putea prospera, pentru a putea asigura accesul fiecărui cetăţean din comuna noastră la poarta casei, pe un drum asfaltat, este nevoie de proiecte serioase, de identificarea surselor de bani şi, mai ales, de intrarea în legalitate a tuturor lucrărilor efectuate. Apoi, viitoare investiţii – apă, gaz metan – necesită drumuri înscrise în Cartea Funciară. Din acest motiv, în paralel cu eforturile materiale consistente, am reuşit să întabulăm aproximativ 71 de kilometri de drumuri comunale, vicinale şi de hotar. Dintre aceştia, 20 de kilometri au fost întabulaţi prin operaţiunile de cadastru sistematic” a comentat demersul Daniel Sânzâiană, primarul comunei Meteş.

Cum întreţinerea şi micile reparaţii ale drumurilor din comună sunt absolut necesare, la iniţiativa primarului Daniel Sânzâiană, consilierii locali din Meteş au aprobat şi depunerea unui proiect de accesare a fondurilor europene pentru achiziţia unui utilaj de tip buldoexcavator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole recente

EnglishHungarianRomanian