Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Salvamontiștii din Arad au amenajat trasee din Platoul Vașcău, Munții Codru-Moma, la granița dintre Arad și Bihor

articol publicat în noiembrie 6, 2021

Salvamontiștii din Arad au amenajat trasee din Platoul Vașcău, Munții Codru-Moma, la granița dintre Arad și Bihor.

„În cursul acestui an Serviciul Public Județean Salvamont Salvaspeo al Județului Arad a coordonat şi a participat la acțiunile de amenajare a traseului turistic montan Arânda – Sfăraş – Vf. Momuţa – Vf. Moma (marcaj bandă roşie) și Sfăraș – Cantonul Ponoraș (cruce roșie). Traseele, situate în Platoul Vașcău, Munții Codru-Moma, la granița județelor Arad și Bihor, traversează o zonă carstică spectaculoasă.

Acțiunile de amenajare care au inclus realizarea semnelor de marcaj, montarea a 18 stâlpi cu indicatoare direcționale și table cu semne de marcaj, amenajarea unui loc de popas și ecologizarea traseului nu era posibilă fără participarea și sprijinul financiar al voluntarilor de la Serviciului de Voluntariat Montan, Asociația Explorer Arad, compania Imagination, Ascendis şi a membrilor Rescue 4×4.

De asemenea pentru a pune în evidență obiectivele turistice ale zonei împreună cu Primăria Dezna au fost montate panouri cu indicatoare direcționale în Dezna şi pe Valea Zugăului care îndrumă turiştii către Cetatea Dezna, Ruinele Cuptoarelor de Topit Fier de pe Valea Zugăului, Izbucul Răşchirata, Izbucul din Valea Seacă” au anunțat salvamontiștii arădeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *