Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Spitalul din Sebiș a câștigat un proiect pe fonduri europene în valoare de 611.495 euro

articol publicat în noiembrie 6, 2021

Spitalul orașului Sebiș, aflat în subordinea Consiliului Local, a câștigat un proiect pe fonduri europene prin POIM axa 9.1. în valoare de 611.495 euro, a anunțat de curând edilul Cristian Feieș.

„Fondurile europene reprezintă cea mai bună opțiune pentru dezvoltarea orașului Sebiș.

Spitalul orașului Sebiș, aflat în subordinea Consiliului Local, a câștigat un proiect pe fonduri europene prin POIM axa 9.1. în valoare de 611.495 euro. Prin acestă finanțare spitalul va fi dotat cu aparatură de ultimă generație necesară unui act medical de cea mai bună calitate.

Îl felicit și îi mulțumesc pe această cale domnului doctor Sârb Cristian pentru colaborare și implicare în vederea îmbunătățirii calității serviciilor medicale în comunitatea din orașul Sebiș” a anunțat Cristian Feieș.

Despre Spitalul Sebiș

Infiintat in anul 1973 Spitalul de Boli Cronice Sebis se afla la o distanta de 100 km de Spitalul Judetean Arad .Este situate in centru orasului Sebis vis a vis de primarie .Aici se trateaza bolnavi cu afectiuni cronice , dar exista sectii si compartimente si pentu tratarea bolnavilor cu afectiuni acute . Spitalul este o unitate publica ce deserveste o populatie de cca. 17000 de locuitori .

Spitalul are in componenta 2 cladiri situate la o distanta de 3 km una de cealalta . In una din cele 2 cladiri functioneaza sectia de Pneumologie –TBC. In cealalta cladire functioneaza sectiile de medicina interna , neurologie , recuperare si pediatrie . Tot in cadrul acestei cladiri se afla un ambulator de obstetrica-ginecologie . Intr-o locatie apropiata functioneaza cabinetul de pneumoftiziologie . Cladirile dispun de toate utilitatile necesare desfasurarii activitatii

Spitalul este deservit de un Laborator de analize medicale care asigura necesarul de analize pentru buna functionare a sectiilor si compartimentelor , dar si necesitatile populatiei neinternate .

Unitatea are in statul de functii un numar de 87 de posturi aprobate din care 79 posturi ocupate si 8 posturi vacante .Media de varsta a personalului angajat la spitalul Sebis este de 45 de ani , ceea ce inseamna ca personalul este cu experienta in domeniu . Anual spitalul are inre 2200 –2300 pacienti externati .

Internarile se fac in urma trimiterilor de la medicii de familie , trimiterilor de la medicii de specialitate sau internari in situatii de

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *