Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

(VIDEO) Cum arată Turda-Sebeș, lotul II, Teiuș-Aiud, înainte de finalizare?

captură video: Adisan

Aproximativ 29 de kilometri de autostradă, lotul 2 din Autostrada A10 Sebeș – Turda, ar urma să fie dați în folosință în câteva săptămâni.

Stadiul lucrărilor la începutul lunii noiembrie a depășit 90%, iar ultimele imagini video, publicate de Adisan, de pe șantier arată cât de aproape este acest lot de a fi dat în circulație.

Pe toată lungimea lotului II s-a turnat în acest an asfaltul, iar pe multe porțiuni se lucrează la montarea ultimelor parapete și trasarea marcajelor.

În prezent, scriptic tronsonul II a ajuns la un progres fizic de aproximativ 90%, însă imaginile video surprinse din dronă arată că Lotul 2 este foarte aproape finalizat și de deschiderea traficului.

Autostrada A10 este o autostradă în construcție din partea central-vestică a României care va conecta autostrăzile A1 și A3, legând orașele Sebeș, Alba Iulia, Teiuș, Aiud și Turda.

Din 2020 se circulă pe 45 km din ea (17 la capătul spre Sebeș, 28 spre Turda), dar este planificată să aibă 70 km, cu un cost total de 420 milioane de euro care este finanțat in proporție de 85% din fonduri europene, restul de 15% fiind asigurat de la bugetul de stat.

Autostrada a fost împărțită în patru loturi, iar lucrările pentru loturile 3 și 4 au început în data de 20 mai 2014, s-au terminat în iarna 2017–2018, circulația fiind deschisă în 30 iulie 2018 după 7 luni de tergiversări. În cazul celorlalte două loturi, lucrările de execuție au început în luna noiembrie 2014.

sursă video: Adisan
sursă video: Adisan

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *