Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

(VIDEO) Descoperă Munții Apuseni: Valea Drăganului și Barajul Floroiu

captură video: Barajul Floroiu

Platforma online „Descopera Munții Apuseni” prezintă un video superb cu Valea Drăganului și Barajul Floroiu.

„Împreuna cu gazda Cabana Haiducilor o să descoperim o parte din frumusețile zonei, îmbracate în culori de toamnă.

La poalele masivului Vlădeasa, în judeţul Cluj, există un loc în care este bine să mergi în orice anotimp.

Valea Drăganului, un loc în care sălbăticia naturii a rămas neschimbată, un loc netransformat înca de om. Valea Drăganului este situată între Munții Meses, Vlădeasa și depresiunea Huedin, fiind străbătută de Lacul de acumulare Drăgan-Floroiu, aflat la confluența dintre râurile Drăgan si Sebeșel.

Barajul Drăgan-Floroiu, construit din beton în forma unui arc cu dublă curbură, înălțimea de 120 m, 424 de metri lungime și volum total de 112 milioane metri cubi de apa, fiind astfel unul dintre cele mai mari baraje din România. Lacul în sine este împarțit în mai multe brațe desparțite de versanții muntoși, iar toată zona e o oază de verdeață și aer proaspăt. Privind spre coada lacului, iese în evidenţă, ca un paznic impunător şi tăcut, Vârful Buteasa (1.714 metri).

În dreapta se văd cătunul Alunu, adormit sub Vârful Caprei, Poieniţa – cu ultimele case atârnate de deal la Mişcu, iar spre Remeţi, păşunea trănişenilor, Rânşoru (Luncşor). În stânga e şaua Între Munţi, ce face legătura între Vârfuraş şi Vlădeasa, de sub care izvorăşte pârâul Zărna, apoi Zărnişoara, cu grohotişurile abundente de pe versantul drept şi Faţa Tarniţei.

Accesul se face din DN1 Cluj Napoca-Oradea, în comuna Poieni se face stânga spre Valea Drăganului, se trece prin Lunca Vișagului și de acolo drumul continuă spre Baraj.

Speram ca v-am trezit curiozitatea de a descoperi aceasta Vale frumoasa !Iar dacă doriți să înoptați acolo unde muntele își întinde brațele, iar liniștea din jur te încarcă cu energie vă recomand Cabana Haiducilor, localizată în Valea Drăganului, cătunul Alunul,jud.Cluj” arată cei de la Descopera Munții Apuseni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole recente

EnglishHungarianRomanian