Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Au fost verificate lucrările hidrotehnice aflate în bazinul Crișului Alb împotriva inundațiilor

Prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, s-a întâlnit astăzi cu membrii echipei tehnice care a efectuat verificarea stării tehnice și funcționale a construcțiilor hidrotehnice din județ, cu rol de apărare împotriva inundațiilor.

Echipa de tehnicieni este formată din specialiști ai Administrației Naționale Apele Române și ai Administrațiilor Bazinale de Apă Mureș, Jiu și Crișuri. La acțiunea de control, desfășurată pe parcursul a două zile, 8 și 9 noiembrie, au participat și reprezentanți ai Instituției Prefectului și ai ISU Hunedoara.

În Bazinul Hidrografic Jiu aferent județului Hunedoara au fost verificate lucrări de apărare de pe raza orașelor Aninoasa și Uricani. În centrul județului echipa tehnică a controlat situația lucrărilor din zona Hațeg, Cinciș, Deva și Ilia, iar în zona Brad, împreună cu reprezentanți ai Administrației Bazinale de Apă – Crișuri, au fost verificate lucrările hidrotehnice aflate în bazinul Crișului Alb, din nordul județului.

Prefectul Călin Petru Marian a solicitat comisiei tehnice, atât prezentarea unui raport detaliat al stării tehnice a construcțiilor hidrotehnice, cât și un plan de investiții pentru anul viitor, care să permită noi lucrări strict necesare apărării împotriva inundațiilor, în județul Hunedoara. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole recente

EnglishHungarianRomanian