Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Pompierii din Aleșd au salvat un octogenar, din Aștileu, căzut în holul locuinței

articol publicat în noiembrie 9, 2021

Pompierii militari bihoreni trag, din nou, un semnal de alarmă în ceea ce priveşte siguranţa persoanelor în etate, adresând cetăţenilor rugămintea de a se implica activ în protejarea vieților părinţilor, bunicilor, prietenilor sau a vecinilor aflaţi la o vârstă înaintată şi care locuiesc singuri.

Astfel, prin vizite sau convorbiri telefonice zilnice se pot preîntâmpina multe evenimente nedorite, soldate uneori, din nefericire, cu pierderea celor dragi.

Numai în luna octombrie a.c., echipajele de pompieri ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor (ISU Bihor) au intervenit pentru salvarea a peste 20 de persoane (cele mai multe dintre acestea fiind de vârstă înaintată) aflate în situații de urgență în propriile locuințe.

Două astfel de operaţiuni de salvare au fost desfăşurate și în cursul zilei de luni, 8 noiembrie a.c..

Primul apel, primit în dispeceratul ISU Bihor, în jurul orei 09.00, solicita intervenția echipajelor specializate pentru salvarea unui octogenar, domiciliat în localitatea Aștileu.

Acționând cu accesoriile din dotare, pompierii militari au pătruns în locuință, găsindu-l pe proprietar căzut în hol, în imposibilitatea de a se ridica.

Pompierii militari paramedici din cadrul Stației de Pompieri Aleșd i-au acordat octogenarului, primul ajutor calificat, transportându-l ulterior la spital.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *