Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Aproximativ 35% din întreaga populație a orașului Ștei s-a vaccinat

Primarul din Ștei, Iulian Balaj, a comentat de curând situația pandemică din orașul de la poalele Apusenilor, Ștei, numărul de vaccinați din oraș dar și cei din alte orașe care au luat calea Șteiului pentru a se vaccina, cât și condițiile oferite de autorități pentru bunul mers al procesului de vaccinare.

„Primăria și Consiliul Local Ștei au luat din timp o serie de măsuri pentru a preveni îmbolnăvirile, dar este regretabil faptul că marea majoritate a populației nu respectă aceste măsuri. Pe lângă vaccinare, se impune în continuare distanțierea socială, extrem de importantă pentru combaterea transmiterii virusului.

 Orașul Ștei are un Centru de Vaccinare organizat DIN PRIMA ZI de când s-a dat undă verde la vaccinare. Din păcate, la început, șteienii și locuitorii din localitățile limitrofe orașului nostru au manifestat dezinteres față de vaccinare la acest centru, aici venind însă foarte multe persoane din întreaga regiune a Ardealului (Oradea, Arad, Timișoara, Cluj-Napoca, Satu Mare). Nici până în urmă cu două săptămâni nu exista interes crescut, dar se pare că abia acum o parte din cetățenii noștrii a realizat că situația este dramatică.

La spital se fac testari pentru Covid 19 de către personal specializat și s-a deschis o secție cu 8 paturi, pentru această pandemie, cu un circuit separat de cel al spitalului.

Primăria orașului a sprijinit în această perioadă dificilă cu sume suplimentare de la bugetul local Spitalul Orășenesc și activitatea legată de combaterea acestei pandemii.

Până acum, doar 35 % din întreaga populație a orașului s-a vaccinat, în condițiile în care au fost asigurate toate condițiile. Astăzi, duminică, am extins programul de lucru a Centrului de Vaccinare și o vom mai face de câte ori este nevoie. De la începutul perioadei de vaccinare o echipă mobilă s-a deplasat la spitale, centre de bătrâni, fabrici sau persoane netransportabile și în alte locuri, acolo unde au fost solicitări în afara centrului. Vom folosi această practică și în continuare.

La Piața agroalimentară a orașului am luat măsura de a reduce la maxim 30% numărul vânzătorilor și am impus condiția ca aceștia să facă dovada vaccinării, a rezultatului negativ în urma testării sau a trecerii prin Covid. De la nivel central nu există nici un cadru legal în acest moment pentru închiderea pieței. Personalul primăriei verifică și impune purtarea măștii la piață, iar acest lucru se respectă de aproape toți participanții la piață. Există, însă, persoane, în special din localitățile limitrofe, care nu respectă aceste măsuri, care amenință, uneori și în prezența poliției, cu riscul de a fi amendate.

Decizia pentru reluarea cursurilor nu este atributul primăriei, acest lucru se stabilește prin ordin de ministru și nici un primar nu poate modifica acest ordin. Școlile din Ștei sunt pregătite din toate punctele de vedere și respectă normele legate de măsurile de prevenire și protecție pentru Covid 19. Recomandarea este ca toți cei care aveți copii la școală să efectuați vaccinarea pentru a vă proteja și să îi sfătuiți pe copii să respecte distanțarea socială și normele de igienă.

‼️ Metoda cea mai bună și mai sigură de combatere a acestei pandemii necruțătoare este VACCINAREA ȘI DISTANȚAREA SOCIALĂ” a anunțat Balaj pe o rețea de socializare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole recente

EnglishHungarianRomanian