Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Mistreții au făcut prăpăd și la Rîșca! Au săpat până în zidul unei case: „Noaptea vin mistreții și distrug tot!”

Porcii mistreţi fac prăpăd în fânețele și culturile oamenilor din comuna Rîșca, județul Cluj. Oamenii locului povestesc că uneori au ajuns să stea și de pază pentru a alunga sălbăticiunile din fânețele lor.

Ieri, oficialii primăriei au semnalat prăpădul făcut de mistreți în Cristești: „Mistreți obraznici! Azi noapte mistreții au săpat la Cristești până în zidul casei. Au împrăștiat până și grămada de bălegar de la grajd”.

Sătenii au confirmat ravagiile făcute de mistreți în zonă și speră la o intervenție din partea autorităților îndrituite pe această speță: „La mine, la Dealul Botii, doar în curte nu au intrat, iar gardul casei din 18000 de metri pătrați aproximativ 2000 nu sunt săpati de mistreți. Gard împrejmuit cu rude și sârmă ghimpată. Oare ce e de făcut?” a comentat o doamnă.

Alt cetățean a atras atenția că mistreții sunt un pericol tot timpul anului: „De 2/3 ani situația cu mistreții, a cam scăpat de sub control… Chiar nu se poate face nimic? Primăvara gospodarii lucră câmpul, pun cartofi , grădini cu straturi etc. și noaptea vin mistreții și distrug tot”.

În urmă cu mai mulți ani, șeful Gărzii Forestiere Cluj, Istrate Şteţco, preciza că efectivele de mistreţi din judeţul sunt mult mai mari decât ar trebui: „Nu reuşim să ţinem pasul recoltării cu numărul lor, care este în creştere. Faţă de un număr optim de peste 1.000 de mistreţi, numărul lor a crescut la 3.200”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole recente

EnglishHungarianRomanian