Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Vremea se răcește de luni în zona Munților Apuseni și în Transilvania în general

articol publicat în noiembrie 13, 2021

Meteorologul Alina Șerban a explicat, la Antena 3, ce implică fenomenul de inversiune termică și la ce temperaturi să ne așteptăm pentru zilele următoare.

„Într-adevăr, vorbim de temperaturi cu mult mai ridicate în zonele de deal și de munte, față de zonele joase de relief, respectiv, la ora 8:00, aveam temperaturi de 7-8 grade pe crestele montane, pozitive vorbim aici, și -6, -7 grade în zonele joase de relief.

În aceste condiții, bineînțeles că s-a produs și ceață în foarte multe zone din țară, ceață care determină vizibilitate scăzută, în partea de sud, de centru, de est și în vestul țării.

Această ceață va persista oarecum în anumite zone și pe parcursul zilei și va determina în continuare temperaturi mai scăzute decât în mod normal la această dată, în zonele joase de relief, pentru că în zonele de deal și de munte vom avea o vreme frumoasă, cu temperaturi ridicate, ce vor atinge și astăzi 15 – 16 grade.

Acest tablou meteorologic cu temperaturi ridicate la munte și ceață și frig la șes și în zonele joase și depresionare se va menține și pe parcursul zilei de duminică.

Apoi un val de aer rece, de această dată, va cuprinde treptat toate zonele țării și va determina o vreme din ce în ce mai rece. Temperaturile vor scădea destul de mult, de luni. Atât valorile maxime, cât și cele minime vor fi negative în aproape toate regiunile.

Precipitațiile deocamdată nu apar, acestea vor fi astăzi și mâine”, a explicat meteorologul Alina Șerban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *