Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Comuna Tinca este sprijinită pentru introducerea gazului

articol publicat în noiembrie 15, 2021

Consiliul Județean Bihor a aprobat astăzi, 15 noiembrie, în ședința extraordinară, încheierea unui contract de asociere cu primăria comunei Tinca în scopul realizării în comun a obiectivului de investiții: „Înființare rețea de distribuție gaze naturale și stație de reglare-măsurare-predare”.  

Potrivit contractului de asociere, Consiliul Județean Bihor alocă suma de 1 milion de lei, monitorizează implementarea contractului de execuție și participă la recepția lucrărilor. Totodată, participă la organizarea procedurilor de achiziție și face parte din comisia de evaluare a ofertelor.

Primăria comunei Tinca va asigura diferența dintre suma alocată de autoritatea județeană și valoarea investiției ce îi revine, în urma rezultatului procedurii de concesiune. Primăria organizează procedurile de achiziție, urmărește și monitorizează contractul/contractele încheiate și racordarea la sistemul de distribuție a gazelor naturale.

Vă reamintim că vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Mircea Mălan, anunța în luna august acest proiect.  În fiecare an ar urma să fie alocat un million de euro pentru extinderea rețelei de gaze naturale, ceea ce ar permite susținerea a 5 sau 6 primării. CJ Bihor a aprobat un protocol de colaborare, în luna septembrie, și cu comuna Sânnicolau Român.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *