Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Cinci percheziții au fost făcute de polițiștii din Alba și Hunedoara într-un dosar penal de camătă

articol publicat în noiembrie 16, 2021

La data de 16 noiembrie 2021, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, efectuează 6 percheziţii, din care 5 în Lupeni, județul Hunedoara și una în Alba Iulia, în cadrul unui dosar penal privind infracțiunea de camătă.

Din cercetări a rezultat bănuiala rezonabilă că, în perioada decembrie 2020 – iunie 2021, o femeie, de 42 de ani, din Lupeni, județul Hunedoara, ar fi acordat un număr de 23 de împrumuturi, în sumă totală de 84.500 de lei, unei femei din Alba Iulia, percepând o dobândă de 25% pe lună, din valoarea fiecărui împrumut, până la data restituirii debitului principal.

Partea vătămată ar fi fost prejudiciată cu suma de 37.312 lei, care ar fi fost plătită, până în prezent, cu titlu de dobândă.

La percheziții, alături de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, participă polițiștii Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba.

Cercetările sunt continuate, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru stabilirea întregii activități infracționale.        

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *