Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

(VIDEO) Recorder: Singur împotriva mafiei lemnului

Echipa de la recorder.ro prezintă un nou material video exploziv, de data aceasta din zona mafiei lemnului, care a făcut atât de mult rău „aurului verde” din România.

„Forța pe care mafia lemnului o are în zonă trece chiar și peste legile speciale care ar trebui să vegheze asupra ariilor protejate. După zeci de ani în care tăierile ilegale au devenit o normalitate și au creat un sistem piramidal care profită de lemnul scos din pădure, Parcul Natural Munții Maramureșului arată astăzi ca un deșert: cu versanți întregi pe care s-a tăiat fără niciun control și unde au rămas doar cioatele arborilor de odinioară.

În urmă cu un an și jumătate, un brigadier silvic proaspăt detașat într-un district din această zonă a început să aplice legile care până atunci fuseseră ocolite. Drept răspuns, patronii firmelor de exploatare, localnicii și colegii brigadierului s-au aliat împotriva acestuia și au declanșat o adevărată revoltă.

Recorder a mers în Maramureș să afle povestea brigadierului Florin Tăut și să arate ce se întâmplă atunci când furtul de lemn este îmbrățișat de o întreagă comunitate” arată cei de la recorder.ro în descrierea materialului video.

Apuseni Info felicită recorder.ro pentru realizarea materialului și vă invită să-l vizionați:

sursă video: Recorder

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole recente

EnglishHungarianRomanian