Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

(OPINIE) Mihai Curteanu: România încotro?

articol publicat în noiembrie 22, 2021

După cum spuneam zilele trecute că indiferent de dorința partidelor care formează viitoarea coaliție de guvernare premierul va fi dictat de către președintele Iohannis, drept dovadă astăzi PNL-ul l-a nominalizat in corpore pe Nicolae Ciucă.

Pe zi ce trece sunt din ce în ce mai convins că artizanul întregii acestei crize politice este nimeni altul decât președintele iubitor de golf, Klaus Werner Iohanis.

Întrebarea naturală ar fi de ce?

Ei bine unul din răspunsuri ar fi, din interes strict personal.

Supozez, având în vedere modusul operandi că președintele nu dorește ca la finalul ultimului mandat să iasă din jocul puterii astfel își pregătește terenul.

Mergând puțin în urma observăm că și Traian Băsescu a avut același mod de operare încercând să pregătească partidul pentru momentul reîntoarcerii lui, însă lui nu i-a ieșit, astfel supărat fiind a creat un alt pol politic care să îl mențină în jocurile de putere, aici i-a ieșit până la un punct fiind astăzi europarlamentar.

De observat ca președintelui Iohannis în schimb primul pas i-a ieșit conform planului, forțând la conducerea partidului un om recent venit în partid nu prea cunoscut la firul ierbii nici foarte carismatic în persoana lui Florin Câțu.

Celălalt personaj Ludovic Orban, acest trubadur purtător de mandolină, a fost mazilit rapid pentru faptul că exista riscul să coaguleze în jurul lui un pol important de putere deci, era periculos.

Astăzi președintele Iohannis are controlul total asupra PNL aș putea să zic că și mai departe dar acest subiect poate o să îl dezvoltăm într-un material viitor.

Unde este poporul și ale lui interese în această ecuație, simplu nicăieri nu exista în acest calcul al puterii.

Romanul are tot dreptul sa se simtă abandonat, așa și este, a fost lăsat singur pradă acestui flagel care ne dă mari bătăi de cap în ultima vreme.

Rar am văzut atâta cinism politic.

Cel mai probabil vom avea un Guvern spre sfârșitul săptămânii viitoare, încă o săptămână pierdută la care se adaugă lunile pierdute, la are se adaugă o guvernare pierdută.

În rest jucați golf e sănătos, accesibil și în pauze vizitați piramidele, e mișto, soare, cald.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *