Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Turismul în Apuseni a explodat în pandemie: Corporatiștii din Cluj-Napoca, Timișoara și Oradea au luat calea muntelui

articol publicat în noiembrie 18, 2021

Pandemia de COVID-19, din ultimii doi ani, a rescris prioritățile clujenilor, timișorenilor și orădenilor în materie de turism.

Dacă până la începutul lui ianuarie 2020, căldura și viața bună din Hurghada, plajele senzaționale din Grecia sau Croația, serviciile excelente din Turcia, erau pe placul corporatiștilor din Ardeal, restricțiile de zbor au dus generația tânără și activă mai aproape de frumusețile autohtone, în special cele din Munții Apuseni.

Chiar dacă turismul a scăzut în 2020-2021 a început să se manifeste o tendință de transfer a oamenilor din mediul urban spre locurile mai izolate și mai ales mai puțin populate. Pensiunile ori cabanele din zonele izolate au devenit soluțiile de moment cele mai bune pentru petrecerea timpului liber iar în Munții Apuseni, aceste spații oferă posibilități de recreere atât vara cât și în sezonul rece.

Corporatiștii din Cluj-Napoca, Timișoara și Oradea caută soluții de evadare în zone unde pot sa lucreze de acasă, având nevoie doar de internet și de un calculator.

Autoritățile locale au înțeles oportunitatea pe care o oferă zona pe care o administrează și au demarat investiții importante în infrastructură. Drumurile comunale au început să fie asfaltate în ultimii ani în multe comune din Apuseni, astfel încât accesul spre satele de munte este mult ușurat.

Muncesc și se distrează în Mărișel: „Internet să aibă”

În Mărișel, numărul turiștilor a crescut de minim 8 ori în ultimii doi ani și aici vorbesc atât din perspectiva de proprietar de cabană, cât și din cea de om de-al locului care a observat bunăstarea generată de apariția pistelor de schi dar mai ales bucuria creată vara în jurul fenomenului Tarnița.

Este un mare avantaj că suntem aproape de Cluj-Napoca și corporatiștii una două fug din oraș la munte în weekend, ba de multe ori aleg să muncească de aici chiar în timpul săptămânii de la laptopuri. Internet să aibă” spune Vasile, proprietar de cabană din Mărișel.

sursă video: Hai sa socializam!
sursă video:
Muntii Apuseni

Dimineața la laptop, după-amiaza iau calea muntelui, în Valea Iadului

Și un proprietar de cabană din Valea Iadului, din zona Apusenilor din Bihor, confirmă că numărul celor care aleg să viziteze zona a crescut: „Orădenii, clujenii și chiar mulți timișoreni vin în zona noastră pentru că este una dintre cele mai pitoreşti văi din ţară, fiind străbătută, între confluenţa cu Crişul Repede şi barajul de la Leşu, de un drum pitoresc, din care, la Remeţi, se desprinde un drum ce șerpuiește, prin Munții Apuseni, spre bazinul Drăganului.

Sunt mulți tineri care stau la noi chiar și trei săptămâni și în petrec timpul ca în oraș. Ziua lucrează la laptop, seară iau calea naturii. Ne bucurăm că le putem oferi această alternitivă”.

sursă video: Discover Bihor
sursă video: Discover Bihor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *