Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

CTP: „Dacă PNL va avea soarta PNȚCD, nu este o pierdere (…) PNL, un partid de tejghetari”

Gazetarul și scriitorul Cristian Tudor Popescu a făcut vineri seara, la Digi24, o radiografie a Partidului Național Liberal, începând din anii 90 și până astăzi.

„Ce cuvânt e potrivit pentru Partidul Național Liberal… Un singur cuvânt li s-ar potrivi – tejghetari. Partid de tejghetari, deoarece acești inși nu fac de 30 de ani decât să precupețească la tejghea funcții, posturi, bani, influență, putere fără să conteze vreodată, cu adevărat, ca opoziție în România, pe principiile și valorile fundamentale ale liberalismului.

La acordul politic, deci la valori, la principii n-a fost nicio problemă. „Ne-am înțeles!”. Unde-i problema? La tejghea! Acum, la tejghea… ministerele. Na-ți-o ție, dă-mi-o mie! Bani, putere, influență… Tejgheaua! Atât! Ăsta este Partidul Național Liberal.

Și face foarte mult rău acestei țări. De aceea, dacă acest partid va împărtăși soarta PNȚCD nu este o pierdere pentru politica românească. Ba, dimpotrivă! Poate abia atunci se va forma o opoziție adevărată la PSD în România” a caracterizat PNL-ul de astăzi, Cristian Tudor Popescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole recente

EnglishHungarianRomanian