Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Casa memorială a poetului Miron Pompiliu a intrat în patrimoniul orașului Ștei

articol publicat în noiembrie 20, 2021

Casa memorială a poetului Miron Pompiliu a intrat în patrimoniul orașului Ștei, a anunțat de curând primarul Iulian Balaj.

„Casa poetului Miron Pompiliu a fost achiziționată de la urmașii acestuia, de către primăria noastră, după mulți ani de negocieri.

În acest imobil, situat pe strada Miron Pompiliu, la nr. 66, s-a născut și a copilărit poetul, care a purtat inițial numele Moise Popovici.

Fiu al preotului Nicolae Popovici și al Anei Popa, el i-a avut prieteni pe Mihai Eminescu și Ion Slavici, alături de care a participat la ședințele societății Junimea.

Această casă memorială completează patrimoniul cultural al orașului nostru, având o valoare deosebită, va fi supusă unui proiect de restaurare și amenajată ca muzeu dedicat poetului șteian.

Mulțumim personalului din primărie și consilierilor locali ai orașului nostru, pentru pentru implicarea și concursul acordat în realizarea achiziției, dar și foștilor proprietari pentru colaborarea și înțelegerea de care au dat dovadă in acțiunile de transferare a acestui monument către patrimoniul orașului nostru” a anunțat Iulian Balaj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *