Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

S-au reluat asfaltările pe Transalpina de Apuseni: Investiție uriașă care va revitaliza sate izolate din Apuseni!

articol publicat în noiembrie 20, 2021

Vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Marius Hațegan, a anunțat în această seară că s-au reluat asfaltările pe Transalpina de Apuseni, o investiție uriașă care va revitaliza sate izolate din Apuseni.

„S-au reluat asfaltările pe Transalpina de Apuseni. Cea mai mare investiție din România pe un drum județean va revitaliza comunitățile izolate și va dezvolta potențialul turistic natural al uneia dintre cele mai pitorești zone din România.

În condiții climatice favorabile, suntem încrezători că în acest an vom ajunge cu covorul asfaltic până în dreptul primăriei Râmeț. Vineri și sâmbătă 1200 tone de asfalt puse în practică” a anunțat Marius Hațegan.

Transalpina de Apuseni va face legătura între Aiud (DN1 și Autostrada Sibiu – Cluj Napoca) și o serie de localități din Munții Apuseni. Va străbate Aiudul de Sus – Râmeț – Brădești – Geogel – Măcărești – Bârlești Cătun – Cojocani – Valea Barnii – Bârlești – Mogoș – Valea Albă – Ciuculești – Bucium – Izbita – Coleșeni – Bucium Sat, unde va face legătura cu DN 74 (în zona Bucium Cerbu) și este finanțat prin POR 2014-2020.

Este o zonă considerată cu un mare potențial turistic, dar până acum neglijată. Pe de o parte drumul va face ușor accesul spre diferite monumente ale Apusenilor, iar pe de altă parte va revitaliza comunitățile locale din zonă, aproape izolate din cauza drumurilor proaste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *