Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Inspectorii ANSVSA au descoperit că peste 20.000 de samsari vând ilegal carne de porc contaminată

articol publicat în noiembrie 22, 2021

Vicepreşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Mihai Ponea a avertizat că inspectorii ANSVSA au descoperit că peste 20.000 de samsari vând ilegal carne de porc contaminată.

„Vom declanşa un control „clientul misterios” – pentru care am făcut deja o procedură, în care noi vom merge  şi vom face pe cumpărătorii. Sunăm la cei care au postat pe reţelele de socializare, pe site-uri şi spunem că vrem să cumpărăm carne şi pe urmă ne întâlnim.

Este o metodă de a-i sancţiona şi descuraja pe cei care fac acest tip de comerţ, dar şi una de atenţionare a consumatorului.

Din estimările noastre sunt peste 20.000 de samsari care vând porci vii şi carne de porc fără documente şi aşa s-a răspândit pesta porcină africană pe teritoriul României.

Scopul nostru este să-i extragem pe aceşti samsari care stau sub umbrela micului fermier, dar care fac trafic ilegal. Dacă nu vom face acest lucru, fermierii noştri şi consumatorii vor avea foarte mult de pierdut” a declarat, pentru AGERPRES, Mihai Ponea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *