Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Lobby-ul lui Nistor dă roade: „Drumul Regelui” a fost inclus pe lista proiectelor importante la nivelul regiunii de Vest

articol publicat în noiembrie 23, 2021

Președintele Consiliului Județean Hunedoara a anunțat astăzi că la propunerea sa, Consiliul de Dezvoltare Regională Vest a aprobat includerea DJ 707 Vața de Jos (jud. Hunedoara) – Petriș (jud. Arad), cunoscut și sub denumirea de „Drumul Regelui”, pe lista proiectelor aferente domeniului infrastructurii rutiere de interes județean la nivelul regiunii.

„Așa cum am promis, am finalizat demersurile pentru promovarea proiectului de modernizare a DJ 707 Vața de Jos (jud. Hunedoara) – Petriș (jud. Arad), cunoscut și sub denumirea de „Drumul Regelui”, la nivelul regiunii Vest.

Astfel, la propunerea mea, Consiliul de Dezvoltare Regională Vest a aprobat includerea acestui drum pe lista proiectelor aferente domeniului infrastructurii rutiere de interes județean la nivelul regiunii.

Solicitarea a fost înaintată în parteneriat cu Consiliul Județean Arad, acest drum răspunzând nevoilor de dezvoltare a zonei, pe teritoriile ambelor județe.

„Drumul Regelui”, așa cum îl cunoaștem noi, are o importantă conotație istorică, fiind construit din dorința Regelui Mihai I. Acest drum asigura, la acea vreme, accesul mai facil de la domeniul regal din Săvârșin la cunoscuta stațiune din județul nostru, Vața de Jos.

Le mulțumesc colegilor din cadrul CDR Vest pentru acceptarea propunerii noastre!” a anunțat Laurențiu Nistor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *