Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Achiziții dubioase făcute de Primăria Huedin?

articol publicat în noiembrie 24, 2021

Recent, consilierul local USR Huedin, Marius Ciota, reclama pe o rețea de socializare, „achiziții dubioase făcute de Primăria Huedin” considerând că primăria poate fi exemplu cel mai bun de cum „se pot scurge pe orice banii publici”.

Aprecierea consilierului local USR vine după ce în 11 noiembrie 2021, primăria Huedin a făcut o achiziție directă de 25.326 lei fără TVA pentru „Plantare arbori și mentenanță sistem de irigat pe raza Orașului Huedin”.

„Achiziții dubioase făcute de Primăria Huedin. Primăria poate fi exemplu cel mai bun de cum se pot scurge pe orice banii publici. Nu contează că valoarea obiectelor sau lucrărilor achiţionate este mică, pentru că valoarea poate fi umflată, şi pe timp de criză orice ban în plus este bine venit.

De data aceasta voi arăta cum unii se pretează să scoată bani din orice (chiar şi din nişte arbori).

În 11 noiembrie 2021, Primăria Huedin a făcut o achiziție directă de 25.326 lei fără TVA pentru „Plantare arbori și mentenanță sistem de irigat pe raza Orașului Huedin”.

Un arbore Fraxinus ornus ‘Mecsek’ – Frasin globular care pe site-ul firmei respective se vinde cu 275 lei/buc (TVA inclus), Primăria Huedin l-a achiziționat la valoarea de 710 lei/buc (fără TVA), adică 844 lei/buc (TVA inclus). S-a plătit cu 569 lei /bucata mai mult decât prețul pieței.

Un arbore Platanus Acerifolia – Platan se poate achiziționa tot de pe același site la 150 lei/bucata (TVA inclus), dar Primăria Huedin l-a cumpărat cu 250 lei/buc. (fără TVA), adică 297 lei/bucata (TVA inclus). S-a plătit cu 197 lei/bucata mai mult decât prețul pieței

Achiziționarea tuturor produsele s-a făcut la suprapreț ( dublu sau chiar triplu față de prețul pieței)

În 2019, Primăria Huedin a făcut o achiziție directă tot de la această firmă pentru „Lucrări de modernizare cu sistem de irigare a spațiilor verzi și plantare pomi ornamentali pe raza Orașului Huedin” în valoare de 369 000 fără TVA.

Aproape la fiecare ședință a Consiliului Local Huedin domnul primar Mircea Moroșan ne spune că bugetul este foarte mic și nu există bani.

Cred că domnul primar Mircea Moroșan și doamna director economic Rodica Pandrea ar trebui să fie mult mai atenți la activitatea Compartimentului Achiziții Publice. În cadrul ședințelor Consiliului Local Huedin am semnalat multe nereguli dar…” a scris pe o rețea de socializare, Marius Ciota.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *