Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Podul de pe DN74 Câmpeni-Abrud, de la Cărpiniș, distrus de inundațiile din iulie, va fi reparat

articol publicat în noiembrie 24, 2021

Podul din Cărpiniș, de pe DN 74 Câmpeni-Abrud, va fi reparat. Acesta a fost distrus parțial de viitura din luna iulie, momentan circulația rutieră desfășurându-se pe o singură bandă.

Direcția Regională Drumuri și Poduri (DRDP) Cluj a solicitat Agenției pentru Protecția Mediului (APM) Alba emiterea acordului de mediu pentru proiectul „Stoparea efectelor calamităților, repararea podului de pe DN 74A KM 5+013”, propus a fi amplasat în localitatea Cărpiniș, comuna Roșia Montană.

Valoarea estimată a investiției în faza curentă de proiectare este de 763.935 lei, fără TVA, iar perioada de implementare a proiectului este de 8 luni.

Cum va arăta podul?

Se va execută un pod nou dimensionat la convoi LM1, conform SR EN 1991-2/2004, cu asigurarea gabaritul podului de 11,30m, compus din două benzi de circulație de 3,90m, două trotuare de 1,50m din care 0,50m destinat parapetuelui direcțional H4b și două grinzi parapete de 0,25m pentru dispunerea parapetului pietonal metalic.

Suprastructura este alcătuită din grinzi prefabricate cu corzi aderențe 16 bucăți în secțiune ce vor conlucra între ele prin intermediul unei plăci de suprabetonare de 20 cm în ax din beton C35/45 și armătură BST500. Peste placă de suprabetonare se va realiza o hidroziolație performantă și calea de rulare (4+5cm) BAP16.

Din punct de vedere al siguranței podul este echipat cu parapete metalic de protecție tip H4b și parapete pietonal tip mâna curentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *