Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Proiect de hotărâre al consilierilor USR Brad cu privire la implicarea Primăriei și a Consiliului Local Brad în campania de vaccinare

articol publicat în noiembrie 24, 2021

Consilierii USR Brad au depus astăzi un proiect de hotărâre prin care se dorește stabilirea modului prin care Consiliul Local al municipiului Brad împreună cu Primăria municipiului Brad vor promova campania de vaccinare împotriva COVID-19.

„Rolul unei administrații și guvernări centrale, locale este și acela de a informa corect și exclusiv din surse oficiale populația.

Administrația locală mai are obligația și să intervină și să combată atunci când este cazul, tot din surse științifice și oficiale, fake-newsul, manipulările unor simioni, unor șoșoace sau a unor lideri și vectori de opinie mărunți.

Administrația locală are această obligație.

În felul acesta, cetățenii pot lua decizii informați și cu certitudinea unei asumări din partea unor autorități sau instituții. Este important și ideal ca alegerea să fie exclusiv a cetățenilor, iar nu impusă. Sigur, aici este mult de discutat, iar linia de demarcație dintre impunere și alegere poate fi în unele cazuri foarte firavă.

Sunt deja destule exemple ale unor primari sau consilieri locali din zona Apusenilor care și-au asumat o informare oficială și constantă legat de oportunitatea vaccinării, care au combătut punctual fake-newsul.

Considerăm această direcție una de urmat, drept pentru care în calitate de consilieri locali ai USR în cadrul Consiliului Local al municipiului Brad am depus astăzi un proiect de hotărâre prin care se dorește stabilirea modului prin care Consiliul Local al municipiului Brad împreună cu Primăria municipiului Brad vor promova campania de vaccinare împotriva COVID-19” își justifică proiectul de hotărâre consilierii USR Brad.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *