Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Cele mai frumoase trasee din Munții Apuseni

Munții Apuseni sunt probabil cea mai bogată sursă de trasee turistice din România, din zona montană, trasee luate la picior atât de turiști din România cât și din străinătate.

Pe lângă frumusețea peisajelor, turiștii mai pot vizita în zonă obiective turistice și de patrimoniu deosebite.

Care sunt cele mai frumoase trasee din Munții Apuseni?

Traseul Cantonul Negrea – Peștera Porțile Bihorului

Traseul începe din DN 75 din dreptul cantonului de la Drumuri Naționale și urcă până la portalul Peșterii Porțile Bihorului. Are o lungime de circa 2 kilometri și poate fi parcurs fără probleme deoarece nu ridică dificultăți.

Traseul Boga – Cascada Bulbuci

Are o lungime de 3 kilometri și începe de la intersecția șoselei Sudrigiu – Cabana Padiș cu satul de vacanță Boga. Pe tot traseul se observă priveliști fermecătoare, iar din Vârful Piatra Ciungilor (823 m) se poate admira panorama deosebită asupra Văii Plaiului. Traseul continuă până la Cascada Bulbuci, traversează Valea Bulbuci și Valea Preluca până ajunge la Cabana Padiș.

Traseul Cabana Vlădeasa – Gârda de sus

Un traseu lung care se întinde pe aproape 53 de kilometri, cu dificultate medie, dar și cu posibilitatea de a campa cu cortul. Pe parcursul traseului sunt și o mulțime de alte puncte de interes printre care Vârful Nimăiasa, Piatra Tâlarului, Poiana Călineasa, Peștera Scărișoara, Cheile Ordâncușa.

Traseul Circuitul Bohodei

Este traseul montan pentru vizitarea Cascadei Bohodei ce oferă priveliști spectaculoare, dar are o dificultate sporită pe alocuri. Are porțiuni de circuit abrupte cu stânci echipate cu lanțuri, nerecomandate turiștilor nepregătiți fizic. Alte puncte de interes ale traseului sunt: Valea Aleiului, Vârful Bohodei, Punct de Belvedere, Pietrele Crocodilului.

Traseul Șaua Vârtop – Groapa Ruginoasă – Pietrele Negre

Un traseu care se întinde pe o suprafață de 6 kilometri care are o dificultate medie și este traseul de legătură între Satul de vacanță Vârtop și creasta Pietrelor Negre. Alte puncte de interes din zonă sunt: Groapa Ruginoasă, Vârful și Poiana Țăpu, dar și creasta Pietrelor Negre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole recente

EnglishHungarianRomanian