Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Prețurile energiei electrice pentru clienții de serviciu universal ai Electrica cresc cu 80%

articol publicat în noiembrie 27, 2021

Prețurile energiei electrice pentru clienții de serviciu universal ai Electrica cresc cu 80%, anunță economica.net

„De la 1 ianuarie 2021, de când s-a liberalizat piața de energie, clienții casnici din România se împart în două categorii. Unii au ales deja o ofertă de pe piața concurențială, de la vechiul lor furnizor sau de la altul, și plătesc un preț concurențial al energiei. Ceilalți nu au făcut nicio alegere, nu au semnat un nou contract de furnizare, nici cu vechiul lor furnizor, nici cu altul, și plătesc așa numitul preț de serviciu universal.

Prețurile de serviciu universal se modifică de două ori pe an. Ultima dată ele s-au schimbat la 1 iulie 2021, deci următoarea modificare va avea loc de la 1 ianuarie 2022. Evident, vorbim despre o creștere abruptă a acestor prețuri, din cauza creșterii prețului energiei electrice din piață, de acolo de unde furnizorii cumpără energia pentru clienții lor” a anunțat economica.net

Prețurile vor sări în aer însă numai din 31 martie 2022: „Clienții nu vor plăti, de la 1 ianuarie, aceste prețuri. Până la 31 martie 2022 este în vigoare mecanismul de plafonare a prețurilor finale, pentru toți consumatorii casnici, și cel de compensare a unei părți din factură, pentru cei cu un consum de sub 300 kWh pe lună, adică majoritatea casnicilor”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *