Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

CTP, despre invitația de a intra în masonerie: „Au venit doi inși, parcă-i văz cu ochiul minții”

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a vorbit vineri seară, la Digi 24, despre actualul ministru de Finanțe, Adrian Câciu, și apartenența sa recentă la Asociația „Marea Lojă Națională din România” și la Asociația de Administrare a Ritului Scoțian.

„Vă spun cum au ajuns informațiile la mine, secvențial. Mai întâi am aflat că nu există doar covrigi de Buzău, există și masoni scoțieni de Buzău, cum este domnul acesta, Câciu. Foarte frumos. Și masonii, și covrigii pot să fie niște valori foarte folositoare.

Am avut un episod acum niște ani în urmă. Au venit la mine doi «masconi» din ăștia, cum le spunea pe vremea lui Ceaușescu, când discutau organele despre diverse aspecte cu «trascedentalii» și cu «masconii». Au venit doi inși, parcă-i văz cu ochiul minții. Unul era mai înăltuț și cu o coadă căruntă, strânsă pe ceafă, și celălalt mic și agitat. Au venit la mine la birou, eram la «Adevărul» atunci. S-au cerut acolo.

– «Da, dom’le, poftiți!»

– «Noi suntem de la masoni».

– «Cu ce vă pot fi de folos?»

– «Trebuie neapărat ca dumneavoastră să intrați în masonerie, pentru că puteți să faceți foarte mult bine acestui popor și acestei țări intrând în masonerie».

– «Da, înțeleg ce pot să fac eu, dar masoneria ce poate să facă? De ce să intru în ea? Acum sunt afară. De ce să mă bag în ea? Ca să ce? Poate să scrie masoneria în locul meu articole? Poate să vorbească în locul meu masoneria? Leafă am, nu trebuie să-mi dea masoneria. Am un loc de muncă».

Mi s-a mai spus despre istoricul acestei organizații în România. Ăla micu’ era agitat și vorbea. Ăstălalt dădea din cap cu o frecvență constantă.

Asta a fost întâlnirea mea cu masoneria, din păcate ratată. Poate dacă intram în masonerie, dom’le, atunci alta era soarta țărișoarei ăsteia” a explicat CTP despre cum a fost invitat să intre în masonerie.

sursă video: digi24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole recente

EnglishHungarianRomanian