Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Mica Brad făcea senzație în 1940: După 7 meciuri era pe locul II

articol publicat în noiembrie 29, 2021

Echipa de fotbal Mica Brad, actual formație CSA Aurul Brad, a început activitatea în campionatul regional în 1934, transferând jucători de la alte echipe din țară și reușind să promoveze în Divizia C, la sfârșitul sezonului 1934-1935. 

În 1940, Mica promovează în Divizia A, profitând de forma excepțională a lui Bazil Marian. De altfel, jucătorul a ajuns la națională în vremea în care juca la Brad. În primul sezon în eșalonul de elită, echipa din Brad se clasează pe locul 5, cea mai bună performanță din istoria clubului.

Apuseni Info a intrat în posesia mai multor materiale de arhivă, realizate de tânărul jurnalist clujean, Cătălin Stroia, de la Sportul Clujean

După primele cinci meciuri, Mica Brad era pe locul al III-lea.

Cea mai bună poziție în acel campionat, a fost după 7 meciuri, locul al II-lea

Brădenii au fost depășiți de forțele acelui moment, Unirea Tricolor București, Rapid București, Ripensia Timișoara și Venus București, dar au încheiat sezonul în fața altor nume legendare, precum Sportul Studențesc București, UDR Resița, Gloria Arad, FC Craiova, FC Ploiești, Universitatea Sibiu, Gloria CFR Galați și FC Brăila.

Apuseni Info a mai scos de la arhivă, prin intermediului tânărului jurnalist sportiv Cătălin Stroia (Sportul Clujean) și o cronică cu o victorie a Aurului Brad.

„Generația de Aur” a Micăi: Mocuta (Pop Alexandru) – Iancu Asparuh, Lungu – Teodorescu, Fusoi, Pascu – Cheresledean, Bazil Marian, Cociuban, Ivanescu, Pop Gheorghe (Bagaianu), Morawecz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *