Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

La mulți ani, România! VIDEO din războiul pentru întregirea neamului

Platforma Satele din România prezintă un video cu și despre războiul pentru întregirea neamului.

„Titlurile ziarelor naționale anunță că România a declarat război Austro-Ungariei (la 27 august 1916).

Mobilizarea generală a armatei române. Pe un drum de țară, trupele mărșăluiesc spre front, în timp ce țăranii îi urmăresc. Bunul Ferdinand, comandantul suprem al armatei române, vizitează trupele cu o zi înainte de o ofensivă majoră. Soldații români se luptă să reziste în fața armatei germane mai numeroase și mai bine echipate conduse de generalul Mackensen. Șefii armatei române urmăresc cu atenție evenimentele de pe câmpul de luptă. Între două atacuri, militarii improvizează un concert de pian. Carol al II-lea, moștenitorul regal, își urmează tatăl, regele Fedinand, pe front.

Filmări mai vechi cu unchiul lui Ferdinand, regele Carol I (care a murit la 10 octombrie 1914), făcând o plimbare împreună cu soția sa, regina Elisabeta, în parcul de la Sinaia. Soldații răniți sunt îngrijiți în stațiile de ajutor. Regina Maria, soția lui Ferdinand, vizitează soldații răniți și îi încurajează.

Pe măsură ce linia frontului se apropie, țăranii își părăsesc casele, luând cu ei doar ceea ce pot transporta. În conformitate cu misiunea de pace și ordine, armata română intră în Budapesta, pentru a proteja România Mare” descriu filmul cei de la Satele din România.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *