Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

TRINITAS TV: Părintele Arsenie Boca, între dezinformare și adevăr

articol publicat în decembrie 1, 2021

Arsenie Boca, născut în 29 septembrie 1910, Vața de Sus, Vața de Jos, Hunedoara, a fost un ieromonah, teolog și artist plastic (muralist) ortodox român, stareț al Mănăstirii Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus și apoi al Mănăstirii Prislop, unde, datorită personalității sale, veneau mii și mii de credincioși, fapt pentru care a fost hărțuit de Securitate.

A fost unul din martirii gulagului comunist, închis la Securitatea din Brașov, dus la Canal, închis la Jilava, București, Timișoara și la Oradea.

A pictat biserica din Drăgănescu (la 25 km de București), precum și Icoana Maicii Domnului cu Pruncul din altarul Bisericii Sfântul Elefterie din București. Arsenie

Boca este considerat de unii din ucenicii săi ca fiind cel mai mare duhovnic român al secolului al XX-lea. La mormântul său de la Mănăstirea Prislop din Țara Hațegului, se perindă zilnic sute de pelerini.

Platforma TRINITAS TV prezintă o dezbatere interesantă despre Părintele Arsenie Boca, între dezinformare și adevăr, pe care vă invităm să o urmăriți.

sursă: TRINITAS TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *