Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Primăria din Măguri-Răcătău este în proces de finalizare a atestării ca stațiune turistică de interes local!

articol publicat în decembrie 5, 2021

Deputații Viorel Băltărețu și Oana Murariu au fost prezenți recent în Măguri Răcătău, unde au avut mai multe discuții cu primarul frumoasei comune din Apuseni. Băltărețu a anunțat în urma vizitei o veste bună, și anume, că primăria din Măguri-Răcătău este în proces de finalizare a atestării ca stațiune turistică de interes local.

Administrația locală din Măguri-Răcătău este în proces de finalizare a: atestării ca stațiune turistică de interes local, care deschide calea spre finanțări și oportunități de dezvoltare viitoare și procedurii de obținere a denumirii de origine pentru produsele locale.

Aici, infrastructura e ce mai mare problemă: localitatea are o suprafață totală mai mare decât Cluj-Napoca și infrastructura rutieră care o acoperă este de aproximativ 60 kilometri. Pentru că sunt porțiuni impracticabile, locuitorii de aici trebuie să facă ocoluri lungi pentru a ajunge la Huedin (80 de kilometri, în loc de 30, câți ar face dacă drumul de acces ar fi în stare bună).

deputații USR, Oana Murariu și Viorel Băltărețu

Am decis că vom depune un amendament la Legea Bugetului pe 2022, pentru a include reconstrucția porțiunilor de drum ce ar permite accesul direct la Huedin.

O a doua problemă identificată e colectarea redusă de taxe la bugetul local (50%), localitatea fiind declarată zonă defavorizată. Cred că e nevoie ca statul să susțină aceste localități, propunerea mea fiind dublarea încasărilor propriu zise, pentru a încuraja și eforturile locale de colectare.

În final, problemă e și neadaptarea autovehiculelor pentru transportul elevilor la condițiile din localitate (microbuzele obișnuite nu sunt potrivite reliefului localităților de munte).

Ne-a plăcut atitudinea primarului și viceprimarului de aici, au venit pregătiți cu strategia, sunt implicați în rezolvarea problemelor, au spirit gospodăresc și dorința de a-și ajuta consătenii” a anunțat deputatul USR, Viorel Băltărețu.

Din septembrie 2020, Alexandru Livescu este primarul independent al comunei Măguri Răcătău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *