Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Raul Matei (USR) explică de ce s-a ajuns în criza gunoaielor: Gunoierul proaspăt vârât pe gât refuză să mai plătească tributul din ce în ce mai mare

articol publicat în decembrie 5, 2021

În această seară a fost convocat Grupul de Suport Tehnic pentru gestionarea situațiilor de urgență generate de epidemii la Prefectura Hunedoara.

A.D.I. ”Sistemul integrat de gestionare a deșeurilor județul Hunedoara” a solicitat Comitetului Județean pentru Situații de Urgență să adopte o hotărâre prin care, în cele 61 de Unități Administrativ Teritoriale afectate de suspendarea serviciilor de salubrizare, să fie declarată starea de alertă.

Liderul USR din zona Brad a explicat în această seară de ce s-a ajuns în criza gunoaielor: Gunoierul proaspăt vârât pe gât refuză să mai plătească tributul din ce în ce mai mare

„Consiliul Județean Hunedoara ne oferă explicații legat de gunoierul iubit până deunăzi.

În traducere largă, se disculpă. În traducere simplă, sună cam așa: Au dat un contract de delegare a serviciului de salubritate la nivel de județ (acoperire aproape 100%) unei firme de casă, agreată la acea vreme. De fapt o asociere de firme ( inițial ), fără potență financiară în spate, fără logistică materială și umană, fără un argument valid de impunere.

Cam toți bănuim care au fost considerentele de câștigare a licitației: șpăgi, excursii, diplome…

Povestea din spate cu gunoirerul salvator al județului nu mai prinde la nimeni.

Pe parcurs, bănuim, gunoierul proaspăt vârât pe gât refuză să mai plătească tributul din ce în ce mai mare.

Mai bănuim că există și posibilitatea ca alt gunoier să promită un tribut mult mai consistent. În aceste condiții, gunoierul mai mic este sacrificat.

Consiliul Județean Hunedoara declară stare de alertă, stare generată (cu sprijinul primarilor obedienți) de fix el.

Următorul pas poate fi libertatea UAT-urilor să își gestioneze în regim propriu serviciul de salubritate. Firmele de casă agreate, patronii camarazi în drumeții montane își freacă mâinile la oportunitatea ivită. Unii au protestat și v-au prevenit constant, dar voi tot Batman ați votat” a precizat pe o rețea de socializare, Raul Matei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *