Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

PETIȚIE pentru interzicerea vânzării și folosirii petardelor în România: Animalele sunt terorizate!

articol publicat în decembrie 6, 2021

PETIȚIE pentru interzicerea comercializării și folosirii petardelor pe întreg teritoriul României!

„De ce trebuie ca mereu sa asteptam sa se intample atatea nenorociri ca sa luam masuri? De ce nu putem face ceva incat sa le prevenim, sa le stopam cat mai avem ocazia? Azi poate tie nu ti s-a intamplat nimic, maine la fel, deci practic nu te deranjeaza. Esti dispus sa astepti ziua in care vei avea de suferit din cauza lor? Va fi prea tarziu din pacate. Adulti, copii, animale….atatea victime cazute prada din cauza unor persoane iresponsabile, fara nici un strop de discernamant.  Se poate face „spectacol” si folosind DOAR artificii. Comercializarea si folosirea pentru si de catre persoanele fizice sa fie doar in cazul artificiilor cu flacara rece (care nu sunt periculoase). Restul tipurilor de artificii sa fie folosite exclusiv de catre persoane autorizate si doar in locuri special amenajate.

Haideti sa nu mai fim indiferenti si nepasatori! Decese si persoane ranite pe sosele, decese si persoane ranite in incendii…..e cazul sa adaugam si petardele la rubrica „cauza”?

Depinde doar de noi ce si cum va fi MAINE!!!

CEREM INTERZICEREA COMERCIALIZARII SI FOLOSIRII PETARDELOR DE ORICE FEL, PE INTREG TERITORIUL ROMANIEI!!!” arată inițiatorul petiției.

Pentru a semna petiția, click aici!

39 thoughts on “PETIȚIE pentru interzicerea vânzării și folosirii petardelor în România: Animalele sunt terorizate!

 1. Vaccinatus Boosterus spune:

  sa ne iei coclenderul in gurita cu animalelel voastre!!

  1. Mai dobitocule, nu e vorba doar de animale ci și de copii, sa ramai tu fără picioare ca Îți plac petardele așa de mult și poate fără mufa când ti-o exploda o petarda în mecla!

   1. Nu ai cu cine, in mintea lui, doar el are importanta. Copiii mici, animalele, batranii, aia da-i dracu. El sa se distreze ca tampitul uitandu-se la pocnitori. Distractie de idioti.

  2. Iar noi ne pisam pe tine,cu jet sau fara,ai la alegere,excremenul dracului.

  3. Retardat mintal,dezaxat și handicapat…. Asta esti omul cavernelor… Du-te inapoi in Paleolitic.

 2. Cristea simona cornelia spune:

  Legea privind interzicerea utilizarii petardelor si pocnitorilor ar trebui adoptata pana de sarbatori

 3. Parvana Gabriela spune:

  Sunt total de acord cu interzicerea acestor tîmpenii „petarde” ,care sunt extrem de periculoase pt noi oamenii cât și animalelor!!!!

 4. Fără petarde, !! Petardele sunt aia care le folosesc🤬💩💩

 5. Pintiliasa Silvia spune:

  Pentru interzicereavânzării și folosirii petardele!,

 6. Pintiliasa Silvia spune:

  Pentru interzicerea vânzării și folosirii petardele!,

 7. Stop vanzarii si folosirii petardelor si artificiilor ,cruzime pentru animale,pasarioameni batrani,bolnavi.Interzicerea petardelor si artificiilor in Romania.

 8. Gheorghian laura spune:

  Da sunt total de acord cu interzicerea lor.

 9. Sumlea Ioana spune:

  Sunt de acord cu interzicerea vânzării si.folosirii petardelor , oprind astfel suferința multor animale .

 10. Da..
  Un lucru foarte bun interzicerea lor!

 11. misto petardele , sa se dea moka daca se poate

 12. Katalina spune:

  Sunt de acord cu interzicerea vânzării și folosirii petradelor care poluează fonic și terorizează atât animalele cât și oamenii și pot provoca probleme medicale grave.

 13. Ar trebui interzisă fabricarea in primul rând

 14. Boboc Nela spune:

  Da chiar va rog as dori ft mult interzicerea petardelor! Sunt ft periculoase! 😥😥

 15. Oancea Loredana spune:

  INTERZISE CU DESĂVÂRȘIRE!!!

 16. Blumhaghel gretty otilia spune:

  Doresc sa se interzică petardele în România și eu am un copil de 9 ani care era sa rămână fără degete la mana dreapta și asta mulțumim la Dumnezeu ca a fost doar atata

 17. Palade Felicia spune:

  Ar fi foarte bine să se interzică petardele în România.

 18. György Csaba Attila spune:

  SA FIE INTERZIS PETARZILE ȘI POCNITURILE DE REVELION

 19. Vucovan Simona spune:

  Da, sunt deacord sa se interzică prin lege folosirea artificiilor și petardelor.Noi vedem numai reacția câinilor la zgomotul produs de artificii și petarde, dar sunt alte multe animale și păsări care sunt afectate.

 20. Barta Gabriela spune:

  Sunt de-acord cu interzicerea lor.

 21. Gabriela spune:

  Pedepse aspre pentru cei care vând și folosesc petarde, de obicei copii le utilizează , părinții să fie amendați scump de 2 ori că nu-și supraveghează copii și că le cumpără astfel de pericole stat pentru ei cât și pentru ceilalți.

 22. Va plangeti de petarde si artificii, dar va plangeti si ca nu sunt luminate orasele ca in anii precedenti. Cine sa mai inteleaga vesnic nemultumitul roman?? Nu e bine asa, nu e bine nici asa.. daca tot va este mila de animale ca sunt terorizate, adoptati-le. Daca va ganditi la copiii vostri, aveti grija de ei. Vreti si bautura pana nu mai stiti de voi, dar daca se poate sa nu dea cineva o petarda ca poate ti-l lasa chior. Pai ai grija de el ! Sanatate si sarbatori fericite, roman bipolar!

 23. Da, sunt de acord sa se interzică prin lege folosirea artificiilor și petardelor. Nu exista nicio legatura intre sarbatori si aceste „distractii” care denota huliganism si lipsa de civilizatie. Bubuielile de Craciun si Anul Nou pe langa faptul ca deranjeaza foarte mult dpdv auditiv, cauzeaza mult animalelor de companie si nu in ultimul rand sunt periculoase pt. ca pot provoca accidente. Cred ca e timpul ca cei cu IQ-ul subunitar sa renunte la aceste manifestari medievale. Noi, ceilalti nu suntem obligati sa suportam lipsa de cultura si civilizatie si sa ne fie pusa viata in pericol. Vrem sa petrecem sarbatorile nu „sa facem razboiul” la fiecare final de an.

 24. Bocu dlena spune:

  Sunte de acord ca petaredere nau de ce sa fie date artificile poate dar nu multe dsr peterde nai de ce ca nu sunt colorate si nai de ce sa dai

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *