Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Copiii din Roșia Montană vor primi o masă caldă pe zi sau un pachet alimentar

articol publicat în decembrie 7, 2021

Peste 1.100 de elevi din Alba, comunele Bucerdea Grânoasă, Unirea, Roșia Montană și Cetatea de Baltă, vor primi, în anul școlar 2021 – 2022, un pachet alimentar sau o masă caldă pe zi, în limita unei valori de 10 lei/zi/beneficiar, cu TVA inclus.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, Ordonanţa de urgenţă nr. 91/2021 privind aprobarea continuării Programului-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preşcolarii şi elevii din 150 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat. Camera Deputaţilor este for decizional pentru acest proiect, informează Agerpres. Mai departe, legea merge spre promulgare la Cotroceni.

Programul urmăreşte să asigure premisele accesului egal şi nediscriminatoriu la educaţie al tuturor copiilor, indiferent de mediul rezidenţial de apartenenţă sau de situaţia socio-economică. (…) În anul şcolar 2021-2022, în perioada desfăşurării cursurilor, preşcolarilor şi elevilor din 150 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat, denumite în continuare unităţi-pilot, li se acordă, cu titlu gratuit, un suport alimentar constând într-un pachet alimentar sau într-o masă caldă pe zi, în limita unei valori zilnice de 10 lei/beneficiar, inclusiv taxa pe valoarea adăugată”, se arată în proiect.

În Țara Moților proiectul se aplică la și în comuna Roșia Montană – Școala Gimnazială „Simion Balint” Roșia Montană – 241 beneficiari din care 157 preșcolari și elevi învățământ primar

Unităţile şcolare care participă la proiect au fost selectate de Ministerul Educaţiei. Pentru realizarea selecţiei s-au aplicat mai multe criterii, printre care:

  • riscul de abandon şcolar;
  • ponderea cadrelor didactice necalificate din numărul total de cadre didactice;
  • procentul elevilor prezenţi la Evaluarea Naţională din numărul total de elevi de clasa a VIII-a;
  • media notelor obţinute de către aceştia la Evaluarea Naţională;
  • nivelul de marginalizare socio-economică a localităţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *