Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Controale și educație preventivă în domeniul situațiilor de urgență și în școlile din Rieni, Criștioru de Jos și Remetea

articol publicat în decembrie 8, 2021

În luna noiembrie, personalul Inspecției de Prevenire a Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor a desfășurat 35 de acțiuni de control la grădinițe, școli primare, școli gimnaziale și licee din Oradea, Rieni, Criștioru de Jos, Popești, Sâniob și Remetea.

În urma verificărilor efectuate, care au vizat înlăturarea deficiențelor pe linia apărării împotriva incendiilor și aplicarea legalității în domeniul situațiilor de urgență, au fost constatate 152 de nereguli, din care 25 au fost remediate pe timpul controalelor. Pentru deficiențele constatate au fost aplicate 123 de sancțiuni contravenționale, din care 121 de avertismente și 2 amenzi în cuantum de 1000 lei.

Principalele nereguli au constat în: exploatarea necorespunzătoare a mijloacelor de încălzire, coșuri de fum necurățate de funingine, instalații electrice cu defecțiuni sau exploatate necorespunzător, deficiențe de ordin organizatoric, lipsa autorizației de securitate la incendiu, nefuncționarea iluminatului pentru evacuarea din clădire etc..

Cu ocazia controalelor executate la școlile din județ, Inspecția de Prevenire a organizat și desfășurat 26 de instruiri, la care au participat 137 de cadre didactice și personal auxiliar și 26 de exerciții de evacuare și intervenție, în care au fost implicați peste 500 de preșcolari, elevi și angajați ai unităților de învățământ.

De asemenea, în cadrul acțiunilor desfășurate în școlile bihorene, pompierii le-au prezentat cadrelor didactice și elevilor Campaniile de informare și educație preventivă a populației R.I.S.C. “Siguranța NU e un joc de noroc!”, R.I.S.C. “Mai bine previi, decât să nu fii!”, “F.O.C – Flăcările Omoară Copii”, și “Ai grijă la cea mai mare grijă: siguranța copilului tău!”, explicându-le modalitățile prin care pot preveni incendiile specifice sezonului rece și modul adecvat de comportare în cazul producerii unei situații de urgență.

Pompierii militari vor continua și în perioada următoare, acțiunile de control a școlilor din județ și activitățile de informare preventivă în domeniul situațiilor de urgență a preșcolarilor, elevilor și angajaților unităților de învățământ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *