Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Raiul tăietorilor ilegali de lemne din Apuseni, comuna Vața de Jos, a fost spart de jandarmerie!

În zilele de 02.12.2021 și 06.12.2021, poliţiştii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice din cadrul I.P.J. Hunedoara, cu sprijinul jandarmilor hunedoreni și a reprezentanţilor Gărzii Forestiere Timișoara, au efectuat verificări privind modul de punere în valoare, autorizare, exploatare, transport, depozitare și comercializare a materialului lemnos din suprafețe de teren acoperite cu vegetație forestieră situate în afara fondului forestier național, pe raza comunei Vața de Jos.

În urma verificărilor, a fost identificat reprezentantul unei societăţi comerciale care a recunoscut faptul că în data de 01.12.2021, s-a deplasat cu o autoutilitară în apropierea unei pășuni împădurite, unde, în urma unei înțelegeri avute cu bărbat, urma să încarce și să transporte (spre valorificare) circa  30 – 35 mc de material lemnos din specia fag. Activitatea nu a fost finalizată datorită faptului că persona cu care a avut înțelegerea reprezentantul societăţii comerciale nu deținea documente legale de proveniență pentru materialul lemnos, iar în zonă a intervenit un echipaj al  I.J.J. Hunedoara.

Ulterior, în data de 02.12.2021 şi în data de 06.12.2021, oamenii legii au constat existența materialului lemnos ce urma a fi transportat, lângă drumul auto forestier Căzănești-Ponor și au identificat în zonă 33 de cioate nemarcate din speciile fag și carpen, pentru care reprezentantul Gărzii Forestiere Timișoara a calculat un volum total de peste  100 de metri cubi de material lemnos.  

Prin urmare, a fost inventariat materialul lemnos identificat lângă drumul auto forestier din zona Ponor de către personal silvic abilitat din cadrul Ocolului Silvic Brad,  rezultând 34,237 mc de lemn rotund din specia fag, care a fost reținut în vederea confiscării și lăsat în custodia personalului silvic.        

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere fără drept şi furt de arbori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole recente

EnglishHungarianRomanian